torstai 4. lokakuuta 2012

Norah McClintock: Siepattu (2009)


Huhut kiertävät ympäri kaupunkia, sillä Stephanien kotikaupungin läheisyydestä on kadonnut kaksi tyttöä. Voiko kaupungissa olla nuoria tyttöjä sieppaava psykopaatti? Tuleeko Stephaniesta seuraava uhri?
Stephanien elämä on muuttunut hänen isänsä kuoleman jälkeen. Stephanie uskoo, ettei hän voi tulla siepatuksi omassa kotikaupungissaan. Painajainen kuitenkin käy toteen, kun Stephanie oikaisee syrjäisen pellon kautta kotiin ja hänet siepataan. Eloonjäämistaidot, joita Steph on oppinut isoisältään, osoittautuvat tärkeiksi, kun Stephanie lähtee keskeltä metsää kohti horisontissa näkyvää valoa ilman karttaa tai kompassia. Kuka on kidnapannut Stephanien? Liittyykö Stephanien ja kahden muun tytön katoamiset toisiinsa?
Päähenkilönä esiintyy Stephanie. Stephin isä on kuollut ja hänellä on uusi inhottava isäpuoli Gregg. Stephanien äiti ja Stephanie ovat usein riidoissa, mutta riidat yleensä selvitetään pian. Stephanien paras kaveri Allison on viimeinen, joka näki Stephanien ennen kuin Stephanie kidnapattiin.
Kirjan vuorosanoissa käytetään osittain puhekieltä. Kirjan opetus on, kuinka tärkeitä selviytymistaidot voivat olla. Kirja on jännityskirja.
Kirja oli jännittävä lukukokemus, koska kirjassa oli jännittäviä ja hankalia hetkiä. Pidin eniten lopusta, koska sieppaaja löytyi ja hän sai ansaitsemansa rangaistuksen.
Suosittelen kirjaa kaikille, mutta ennen kaikkea jännityksestä pitäville, koska kirjassa oli paljon jännitystä. Kannattaa lukea!
Roosa, 7B

2 kommenttia:

  1. kirjasta on kerrottu hyvin ja kiinnostavasti.

    VastaaPoista
  2. Kirjasta on kerrottu kivasti ja saat sen kuulostamaan kiinnostavalta, voisin harkita lukemista! :)

    VastaaPoista