perjantai 15. huhtikuuta 2016

Annika Luther: Kadotettu metsä


Suomenruotsalainen biologian valinnaiskurssilaiset lähtee Suomen ja Venäjän rajalle Kalmanjärven kansallispuistoon. Matkalla he joutuvat melomaan saarelle, jonka aikana osa pääjoukosta eksyy ja heidän pitää selviytyä luonnonvaroilla. Saarella he törmäävät siellä asuviin asukkaisiin ja he huomaavat, että he ovat vaarallisempia kuin raju luonto. 

Kirja perustuu nykyaikaan, koska kyseessä on suomenruotsalainen biologian valinnaiskurssilaiset, jotka lähtevät Kalmanjärven kansallispuistoon tutkimaan luontoa. Tapahtumapaikkoina on koulu ja Kalmanjärven kansallispuisto. Ympäristö on kuvailtu normaaliksi koulussa ja kansallispuistossa siten, että kyseisellä saarella pystyy selviytymään hengissä. 

Kirja muistuttaa hieman kauhua, siksi että Kalmanjärven asukkaat ovat todella vaarallisia ja arvaamattomia. Kirjan tapahtumista jotkut voivat tapahtua oikeassa elämässä, mutta on myös niitä joita on vaikea kuvitella tapahtuvan oikeassa elämässä. Kirjassa esiintyy puhekieltä, kielikuvia ja murretta. 

Kirjassa käsitellään saarella selviytymistä vaarallisten ihmisten joukossa. Koska kirja on kauhu, niin kirjalla yritetään tuoda lukijalle jännittäviä hetkiä, mutta myös helpottuneisuutta.  
Kirjasta jäi mieleen vaaralliset kohtaamiset saaren asukkaiden kanssa, joita oli muutamia. Kirjassa olisi voinut olla enemmän kauhua. 

Suosittelen kirjaa 14-19 vuotiaille, koska kauhu on välillä aika raskasta luettavaa. 

 Jere 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti