perjantai 15. huhtikuuta 2016

Stanislaw Lem: Konekansan satuja ja tarinoita (2004)


Stanislaw Lemin kirjoittama konekansan satuja ja tarinoita on useita erinäisiä lastensatuja sisältävä kirja. Tarinat ovat perinteiseen tyylin kerrottuja kertomuksia hyvän ja pahan välillisestä taistelusta. Tarinat alkavat usein että siinä esitellään mitä on tapahtunut ja mikä tilanne on, ja sen jälkeen kuvaillaan sankari ja kerrotaan mitä hän aikoo tehdä asian hyväksi.

Kirja on Scifi-fantasia koska tapahtumat sijoittuvat omaan maailmankaikkeuteemme mutta henkilöt ovat robotteja ja tarinoissa mainitaan lohikäärmeitä. Asiat tarinoissa kerrotaan komiikan kautta ja tapahtumat ovat aina täyttä fiktiota.

Suosikki kertomukseni kirjassa on nimeltään "Automatiaksen ystävä" koska se eroaa muista kertomuksista. Se kertoo Automatias- Robotista joka haluaa matkalleen ennen lähtöään ottaa mukaan ystävän vaikkakin keinotekoisen. Autmatias lähtee tapaamaan erästä keksijää joka antaa hänelle mukaan elektrokavereita. Elektrokaverit ovat pieniä puhuvia metallikuulia jotka kun ne korvaan tungetaan antavat ne hyviä neuvoja ja kertovat muita hauskoja juttuja.

Kirja pohjimmiltaan käsittelee seikkailuja, pahan kukistamista ja hyvän hallintaa. 
Suosittelen kirjaa lapsille ja aikuisille jotka ovat kiinnostuneet hieman erilaisemmasta sci-fi kirjallisuudesta. Tässä kirjassa saa päästää mielikuvituksen valloilleen kun kuvittelee tapahtumapaikat ja upeat erilaiset hahmot.

Tomi 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti