perjantai 15. huhtikuuta 2016

R.L.STINE: Goosebumps-Karmivat pianotunnit

 Kirja kertoo Jerry Hawkins nimisestä pojasta, joka muutti vanhempiensa kanssa uuteen, vanhaan taloon. Jerry löytää kotinsa ullakolta pianon, joka soi aina yöllä, mutta sitä ei soita kukaan. Jerry herää joka yö surulliseen pianonsoittoon. 

Kirjan päähenkilö on Jerry Hawkins, joka alkaa käymään pianotunneilla. Kirjan sivuhenkilöitä ovat herra ja rouva Hawkins; Jerryn vanhemmat, Kim; Jerryn koulukaveri, professori Shreek; Jerryn pianonsoitonopettaja ja herra Toggle; musiikkiopiston robottien rakentaja. 

Jerry löytää uuden kotinsa ullakolta vanhan, pölyisen pianon ja hänen vanhempansa ilmoittavat Jerryn pianotunneille. Pianonsoitto tuntuu aluksi hyvältä ajatukselta, mutta vain aluksi. Hänen pianonsoitonopettajassaan, professori Shreekissä on jotain todella karmivaa. Jerryn mielestä Shreekin tunnit alkavat olla puistattavia. Jerry kuulee pelottavia huhuja Shreekin musiikkiopistosta. Oppilaista, jotka menivät Shreekin tunneille... eivätkä palanneet koskaan takaisin. 

Kirjan lajityyppi on kauhu. Sen tunnistaa kauhuksi yliluonnollisista tapahtumistaan, esimerkiksi kun piano soi aina yöllä ullakolla, vaikka sitä ei soita kukaan. Kirjan tapahtumat ovat mielikuvituksellisia. 

Kirja oli karmiva, mutta koukuttava ja kannattaa lukea. Minulle jäi parhaiten mieleeni se, kun herra Toggle sanoi, että professori Shreek on hänen tekemä robotti.

Lotta 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti