perjantai 15. huhtikuuta 2016

R.L. Stine Goosebumps- Varjojen Kaupunki


Kirja kertoo pelottavasta talosta, johon Amanda ja Josh muuttavat vanhempiensa ja koiransa Peteyn kanssa. Amanda alkaa kuulemaan kuiskaamista ja näkemään hahmoja.  Kaupungissa Amandalle alkaa tapahtumaan outoja asioita onko kaikki vain harhaa vai totta? Kirjan nimi Varjojen Kaupunki johtuu siitä, että kaupungissa ei juurikaan koskaan ollut aurinkoista. 

Kirjan päähenkilö Amanda on persoonaltaan rohkea, koska häntä ei juurikaan pelota vaikka hän kuulee kuiskauksia ja näkee pelottavia hahmoja. Josh taas on jääräpäinen ja haluaa aina saada kaiken periksi mitä haluaa. Kirjan sivuhenkilöitä ovat Joshin ja Amandan äiti ja isä, herra Dawes ja naapuri Ray. Henkilöiden kuvaamisessa keskitytään ulkonäön ja luonteen kertomiseen. Päähenkilöt muuttuvat vielä rohkeimmiksi kirjan aikana. Kirjassa on sekä hyviä, että pahoja hahmoja.

Lempihahmoni oli herra Dawes, koska hän oli salaperäinen mutta samaan aikaan mukava hahmo. 
Kirja alkaa siitä kun Josh ja Amanda saapuvat vanhempiensa kanssa tutustumaan uuteen taloonsa. Kirja alkaa pikkuhiljaa muuttua synkäksi ja pelottavaksi. Kirjan tapahtuma-aikaa ei kerrota tarkasti. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Dark Falls -nimiseen kaupunkiin. Ympäristöä kuvataan kirjassa tarkasti. 

Kirja edustaa mielestäni kauhun lajityyppiä. Kirjan tunnistaa kauhukirjaksi jännityksen ja kauhun takia. Kirjassa on monia kauhulle tyypillisiä paikkoja kuten hautausmaa ja pelottava talo. Kirjassa kuvaillaan kaikkea tarkasti ja hyvin. Kirjan tapahtumat ovat mielikuvituksellisia. Kirja on kirjoitettu kirjakielellä. Kirja pohjimmiltaan käsittelee sitä, että kannattaa aina olla tarkkana mihin muuttaa. Kirjan keskeisin ongelma on asuinalue mihin he muuttavat. 

Kirja oli jännittävä mutta myös huono lukukokemus, koska kirjassa ei juurikaan ollut kauhua, vaikka se olikin kauhukirja. Kirja herättää ajatuksia juuri siitä, että kannattaa katsoa mihin muuttaa. Kirjan loppu jäi eniten mieleen. Pidin siitä että kirjassa kerrottiin tarkasti ihmisten ulkonäöstä ja siitä mitä kukakin tekee. En suosittele kirjaa oikein kenellekään kunnon kauhun ystävälle, koska kirjassa ei juurikaan ollut tarpeeksi kauhua.

Miklas 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti