perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kalle Veirto: Kivimutka ja kadonnut luokka (2014) Kirja kertoo mystisesti kadonneesta luokasta. Kokonainen luokka häviää 14 tunnin vartiovuoron aikana, ja tästä syytetään Taavetti Kivimutkaa, päähenkilön isää, joka oli vartiovuorossa. Hänellä ei kuitenkaan tiedä asiasta mitään. Aluksi katoamista epäillään huijaukseksi, mutta myöhemmin huomataan, että se on oikeasti kadonnut. 

Juoni 
Kirjan alussa Jiikoon isää syytetään luokan häviämisestä. Mutta hänen poikansa päättää selvittää asiaa tarkemmin. Jiikoo löytää kuitenkin parakkiluokan kaverinsa Matin kanssa. Parakki luokka on ison punaisen Koff:in kalja tölkin sisällä. Tölkki lastataan kuorma-autoon, kun jiikoo ja matti on tutkimassa sitä, pojat kuitenkin selviävät ulos täpärästi. 

Kirjan tyyli 
Kirja on dekkari kirjallisuutta. Miälestäni kirjassa ei eisiinny muita lajityyppejä. Kirjassa ratkotaan kadonneen luokan mysteeriä. Kirja etenee vaihevaiheelta ja lopussa mysteeri saadaan  ratkottua. Kirjan tapahtumat on uskottavia, jotkin kohdat tosin eivät tunnu toden mukaisilta. 

Arvio 
Miälestäni kirja oli hyvä, teksti oli selkeää ja helppo lukuista. Kirja herättää jännitystä ja iloa, ehkä myös vähän pelkoa. Kirjasta paarhaitten mieleeni jäi iso punainen Koff:in tölkki. Pidin kirjassa erilaisista tapahtumista, koska osa niistä tuntui todenmukaisilta ja pystyi ajattelemaan itsensä siihen tilanteeseen missä kirjan henki oli. Kirjassa en pitänyt alku kohdasta, koska se oli vanhan kertausta, tosin tärkeää, jos ei ole ennen lukenut Kivimutka kirjoja. 

Suositus 
Suosittelen kirjaa 12-15 vuotiaille, jotkut kohda voi mahdollisesti olla liian jännittäviä nuoremmille. 

Tekijä: Aaron 8b 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti