perjantai 15. huhtikuuta 2016

Michelle Gagnon, Kukaan Ei Kaipaa Sinua, 2012Kirja kertoo yksinäisestä työstä eli Noan Torsonista joka herää karussa sairaalavuoteessa tippaletku käsivarressaan ja vartijoita ympärillään.  

Kirjan henkilöt ovat Noan, Peter, Amanda, Cody, Zeke, Cole, Donny Laurell sekä kundi. 
Kirjan juoni alkaa kun Noan Torson herää karussa sairaalavuoteessa tippaletku käsivarressaan ja vartijoita ympärillään. Sijaiskotien epäluuloiseksi kovettama tyttö pakenee vangitsijoiltaan ja joutuu turvautumaan ulkopuoliseen apuun selvittääkseen kehoaan koristavan arven arvoituksen. Peter Gregory saa eräänä iltana päähänsä tarkistaa, mitä hänen tekopyhä isänsä puuhailee. Poika ehtii tuskin klikata salaperäisen Persefone-projektin tiedostoja, kun kotiin murtautuvat mustapukuiset miehet jo vievät kannettavan mennessään. Kun Noa ja Peter kohtaavat hakkeriyhteisön kautta, megaluokan datan analysointi ei jätä tilaa muille kuin äärimmäisen kammottaville tulkinnoille. 

Kirjan miljöö alkuvaiheilla kirjan miljöö perustuu sairaalavuoteeseen jossa kyseinen tyttö herää ensimmäistä kertaa.  

Kirjan tyyli ja laji on jännitysromaani joita on julkaistu jo useassa maassa. Kukaan ei kaipaa sinua on ollut ehdolla monien arvostettujen nuortentrilleripalkintojen saajaksi ja teosta on verrattu Stieg Larssonin Millenium-sarjaan.  

Kirja oli mielenkiintoinen ja lähestulkoon helposti luettavissa jos on kiinnostunut jännitysromaaneista sekä vähän erilaista elämää elävistä tytöistä joihin liittyy tietokoneen ohjelmointia ja muutakin sisältöä jolloin suosittelen lukemaan. 

Kirjan teema käsittelee pohjimmiltaan Noan Torsonin erilaista elämää. 

Nuutti 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti