perjantai 15. huhtikuuta 2016

Maria Turtschaninoff: Maresi –Punaisen Luostarin Kronikoita 2014


Kirja kertoo Maresi nimisestä tytöstä,  joka asuu pienellä saarella Punaisessa luostarissa. Kirjan päähenkilö on Maresi. Hän on tarkkasilmäinen, tiedonhaluinen ja myös joskus uteliaskin. Sivuhenkilö kirjassa on Jai. Hän on arka mutta myös rohkea. Heidän suhteet ovat alusta asti aika hyvät. Kirjan henkilöt ovat aika erilaisia mutta myös samanlaisuuttakin löytyy. Pidin paljon Maresista koska hän oli tosi rohkea ja aidon tuntunen. 

Kirja alkaa siitä kun Punaiseen luostariin tulee uusi tyttö Jai. Vähitellen Maresi saa tietoonsa miksi Jai tuli Punaiseen luostariin. Hurja tapahtumasarja alkaa kuin horisonttiin tulee suuri purjulaiva ei kai Jaita tultu hakemaan? Maresi ja koko muun Punaisen luostarin väki pannaan äärimmäiselle koetukselle. 

Kirja sijoittuu menneeseen aika kauteen, koska Maresi kertoo itse tapahtumista. Kirja lajityyppi on fantasia. Tunnistin sen koska kirja sijoittuu historiaan, koska Punaisen luostarin asukkailla oli oma uskonto ja tavat. Tapahtumat kirjassa oli uskottavia tai ainakin tuntui siltä että ne oli uskottavia. Kirjan kieli oli ihan puhekieltä. 

Maresin tarinan suurena teemana on itsensä löytäminen ja itsensä ylittäminen. Kirja haluaa osoittaa maailmalle että ystävyys on tärkeää ja ystäviä tarvitaan erilaisissa tilanteissa. Kirjassa oikeaa toimintaa on ystävän auttaminen ja väärää on yksin oleminen yksin ei pärjää. 
Lukukokemukseni oli hyvä kirja oli tosi jännittävä ja siihen pääsi helposti mukaan. Parhaiten mieleeni jäi Maresi ja hänen rohkeutensa ja ystävällisyytensä. Pidin kirjassa kaikessa, koska se oli niin aidosti kerrottu. Suosittelen kirjaa ylä koululaisille, ja niille jotka pitävät fantasiasta, koska kirja on jännittävä ja jotkut kohdat ei välttämättä sovi pienemmille.

Kiia 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti