perjantai 15. huhtikuuta 2016

R.L.STINE Goosebumps Noiduttu naamioKirja kertoo tytöstä Carly Beth Caldwellistä, joka on niin helposti säikytettävissä, että hänen kaverinsakin pelottelevat häntä ja sen takia, koska on halloween, hän päättää olla pelottavimmassa asussa, mitä koko kylä on koskaan nähnyt. 

Hän löytääkin sopivan naamiaispukukaupan, josta hän ei löydä ensin muuta, kuin tylsiä, ei tarpeeksi pelottavia naamioita. Mutta takahuoneeseen vaellettuaan hän löytää täydellisen vihreän ja hirvittävän naamion,  jonka kaupan myyjä vastahakoisesti antaa hänelle. 

Päähenkilö on Carly Beth, tyttö, joka pelkää jopa omaa varjoansa ja sen takia on päättänyt olla halloweenina pelottavimmassa asussa. Sivuhahmoja ovat hänen ystävänsä, jotka tykkäävät säikytellä Carly Bethiä sydämensä kyllyydestä. Hänen pikkuveljensä on toinen sivuhenkilö, joka pitää hänen pelottelussa. 

Juoni kertoo siitä, kuinka Carly Bethistä tulee hänen kotikylän pelottavin ilmestys. Kirjan aika on nykyaikaa ja sen voi päätellä nykyteknologiasta. Tapahtumapaikka on Carlyn kotikylän alue, jossa hän on koulussaan, kotonaan ja kummallisessa naamiaiskaupassa. 

Kirjan lajityyppi on tietysti kauhu, mutta muiden lajityyppien piirteitä ei löydy kirjasta. Lajityypin tunnistaa sen kauheasta tarinan kerronnasta. Kirja käsittelee, sitä kuinka ei kannata olla joku toinen, vaan oma itsesi. Älä esitä sitä, mitä et ole, koska asiat voivat mennä silloin pahasti pieleen. Näin käy kirjan päähenkilölle Carly Bethille. 

Oma arvioni kirjasta on, että kirja oli mielestäni hyvä ja päähahmoon pystyi samaistumaan ja kirjan lopetus on hyvä, vaikkakin ei kauhean kiintoisa, niin silti se on hyvä. Suosittelen kirjaa kaikille kauhukirjallisuuden ystäville ja muillekin, vaikka eivät olisivatkaan suuria kauhusta tykkääjiä. 
                                                                                  
Jari 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti