perjantai 15. huhtikuuta 2016

Veronica Roth, Kapinallinen (2014)Kapinallinen on trilogian 2. osa outolintu sarjasta. Kirja on tieteiskirjallisuutta, jossa mennään hieman yliluonnollisuuden puolelle, mutta pyritään pysymään todellisuuden rajalla ja kirja sijoittuu tulevaisuuteen. Kirjan päähenkilönä on 16-vuotias tyt nimeltä Tris Prior, hän asuu yhteiskunnassa, joka on jaettu viiteen eri osastoon: uskaliaaseen, vaatimattomaan, terävään, rehtiin ja sopuisaan. Osastot ovat kuitenkin ajautumassa sotaan, jota Tris ja hänen ystävänsä yrittävät estää. 
   Kirjassa on monia erilaisia henkilöitä. Päähenkilönä esiintyy Tris Pior, joka on syntyperältään vaatimaton. He pyrkivät olemaan epäitsekkäitä ja ajattelemaan aina muiden etua. Tris vaihtoi kuitenkin osaston valintaseremoniassa Uskaliaaseen, jossa kaikki ovat voimakkaita, rohkeita ja nopeita ja sellaiseksi myös Tris muuttui. Yksi sivuhenkilöistä on Neljä eli Tobias Eaton. Neljä vaihtoi myös vaatimattomasta uskaliaaseen ja oli yksi uskaliaitten kouluttajista. Trisille ja Neljälle kehittyi kirjassa erityinen suhde. Trisin veli Caleb oli myös yksi merkittävä sivuhenkilö kirjassa. Caleb vaihtoi myös osastoa, mutta valitsi uudeksi osastokseen Terävän. 
    Kirjan alussa Tris, Caleb, Neljä ja Neljän isä Marcus ovat matkalla Sopuisaan, jossa heille olisi turvapaikka. Heidän yhteiskuntaansa on syttynyt vallankumous, jota johtaa terävän edustaja Jeanine Matthews. Trisin täytyy löytää keino estää vallankumous hinnalla millä hyvänsä, vaikka sitten asettamalla itsensä hengen vaaraan. 
   Kirja oli mielestäni todella hyvä. Siihen pääsi mukaan helposti ja pystyi kuvittelemaan tilanteet päähenkilön näkökulmasta. Kirjassa koettiin paljon vastoinkäymisiä, mutta niistä selvittiin, useimmiten vaikeimman kautta. Pidin erityisesti siitä, kuinka Tris nousi jokaisesta vastoinkäymisestään, vaikka tilanteet näyttivätkin pahoilta. 
   Suosittelen kirjaa kaikille, jotka pitävät  jännittävistä ja toiminnallisista tieteiskirjallisuus kirjoista. Kirja sopii oikeastaan jokaiselle, joka kaipaa arkeensa jännitystä.  

Senni 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti