perjantai 15. huhtikuuta 2016

Cassandra Claire, Luukaupunki - Varjojen kaupungit 1, 2009
Kirja alkaa siitä kun 15-vuotias poika nimeltä Clary Fray on menossa Pandemonium – klubille ja näkee epäilyttävän näköisen henkilön puhumassa itsensä klubille sisään. Clary näkee klubilla tytön, hän menee katsomaan häntä lähempää ja tyttö ei ollut Claryn odotusten mukainen. Myöhemmin Clary todistaa nuoren pojan murhaa, jota kukaan muu ei tunnu näkevän. Sitten hän huomasi näkevänsä asioita, joita muut eivät näe. Sitten Claryn äiti katoaa mystisesti ja tyttö tutustuu nuoreen ja ylimieliseen Jace Waylandiin, joka on varjometsästäjä. Varjometsästäjien tehtävänä on suojella ihmiskuntaa pahoilta olennoilta. Clary sukeltaa ystävänsä Simonin kanssa maailmaan, joka on täynnä ihmissusia, vampyyreja, keijuja ja mitä ihmeellisimpiä olioita. Jace ja Clary alkavat etsiä Claryn äitiä ja ensimmäistä kohtalon välinettä, muutoksen maljaa, jonka joutuminen vääriin käsiin voi olla kohtalokasta. Clary saa tietää lisää itsestään ja äitinsä menneisyydestä sekä merkillisestä Valentinesta, jolla on suuria vaarallisia suunnitelmia. 

Mielestäni kirja liittyy nykyaikaan. Klubin tapahtumat tuntuvat nykyhetkeltä. Tapahtuman paikat sijoittuvat klubiin ja alamaailmaan. 
Kirjan lajityyppi on fantasia. Kirjan lajityypin tunnistaa erilaisista ihmistyypeistä, ja oudoista tapahtumista. Osa kirjan tapahtumista ovat aika uskottavia, mutta suurin osa ovat mielikuvituksellisia. Kirjan kieli on selkeää puhekieltä, jopa vuoropuheluissa.  

Kirja käsittelee Claryn taitoja huomata asioita joita muut eivät huomaa. Clary yrittää ratkaista nuoren pojan murhaa ja yrittää etsiä äitiään. 
Oma lukukokemukseni kirjasta oli tönkkö, alku varsinkin. Kirja herättää mielenkiintoa. Parhaiten mieleeni jäi Claryn kyky nähdä asioita joita muut eivät nähneet, se on todella mielenkiintoista mielestäni. Suosittelen kirjaa nuorille jotka pitävät fantasiakirjallisuudesta, sillä tässä kirjassa sitä on. 

Jenni 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti