perjantai 15. huhtikuuta 2016

Erin Hunter Soturikissat: Villiin luontoon (2009)


Kirja kertoo nuoren Ruska-nimisen kissan elämästä hänen näkykulmastaan. Ruska lähtee metsään ja tyrmää villikissoihin, jotka elävät klaaneissa, joissa taistelukykyisiä kissoja kutsutaan sotureiksi, siitä kirjan nimi "Soturikissat" johtuu.  
      
Kirjan päähenkilö Ruska(tulitassu) on seikkailunhaluinen, urhea, oikeudenmukainen ja klaanilleen uskollinen nuori kissa. Kirjan sivuhenkilöt Harmaatassu on hyväsydäminen, huolehtivainen ja uskollinen ystävä, ja Korppitassu on herkkä ja ujo. He eivät voisi ajatella mitään pahaa toisistaan, vaikka ovatkin keskenään erilaisia. Henkilöt muuttuvat kirjan aikana vähän, mutta merkittävästi. Kirjan sankari Tulitassu on syntyjään kotikissa, mikä vaikuttaa klaanin hyväksyntään. Itse pidin Tulitassusta eniten. 

        Kirja alkaa Ruskan unesta, joka saa hänet miettimään ja lopulta lähtemään metsään varoituksista huolimatta. Metsässä hän kohtaa vertaisensa ja huomaa pärjäävänsä, mutta ei yksin. Itse kirja kertoo noin 1940-1960 luvuista pohjoisessa metsässä. 

        Kirja edustaa lajityypiltään fantasiaa ja sen huomaa kirjan lopussa. Kirja, joka on lajityypiltään fantasia, sisältää taikaesineitä tai tuonpuoleista elämää, jota voi olla myös kauhukirjallisuudessa. Asioita kirjassa kuvaillaan tarkkojen aistien avulla. Ne ovat osittain uskottavia. Kirjassa on outoja sanavalintoja(Esim. Kaksijalat = Ihmiset) 

        Kirja käsittelee klaanikissojen keskeistä elämää ja sitä miten ihmisten toiminta vaikuttaa metsän eläimiin. Ihmiset ovatkin kirjan keskeisin ongelma. 

        Omasta mielestäni kirja on mukaansa tempaava, koska siinä on tarpeeksi jännitystä ja myös mukavia kohtia, jotka jäävät parhaiten mieleen. Kirjassa ei ollut mitään mistä en olisi pitänyt. Kukaan ei ole täydellinen.

Irene 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti