perjantai 15. huhtikuuta 2016

Tapani Bagge: Otto ja plejadien lähettiläsKirja kertoo ulkoavaruudesta tulleesta plejadialaisesta ja päähenkilönä toimivasta Otosta. Sepulchior antaa Otolle pentaforan, kiven jolla on erikoisa voimia. Kirjan henkilöitä on päähenkilö Otto, sivuhenkilö Sari, sivuhenkilö Sepulchior, Kuningas Octavus ja Arieksen diktaattori. 

Kirjan juoni alkaa näin Otto on juuri aloittanut yläasteen, ja häntä kiusataan koulussa. Kotonakaan ei mennyt kovin hyvin: isä melkein asui pihalla korjaamassa autoja ja äiti tekee toimistotöitä unissaankin. Kaikki muuttuu kun Otto tapaa puliukolta näyttävän Sepulchhiorin, joka kertoo olevansa Plejadien lähettiläs. Sepulchior väittää, että Otto on kuningas Octavuksen poika, joka on lähetetty maahan pakoon suurta galaksienvälistä sotaa. Hän antaa Otolle pentaforan, kiven jolla on erikoisia voimia. Voisikohan sen avulla kostaa kiusaajille. Naapurin Sarista paljastuu paljon uusia asioita, ja otto saa hänestä liittolaisen. Mutta voiko tyttöön luottaa? Peli kovenee kun Otto ja Sari löytää Sepulchiorin huonokuntoisena ojasta. Ovatko kuningas Octavuksen viholliset päässeet Oton jäljille? Entä mitä Arieksen diktaattori Zurgin miehet hakevat ufollaan maasta? Vaikuttaa siltä, että koko maailmankaikkeus on vaarassa, ja Oton ja kumppaneiden on yritettävä pelastaa se... 

Kirjan miljöö. Aikakausi on tulevaisuutta, Tapahtumat tapahtuvat joka puolella asuinaluetta ja koulua, kirjan ympäristö on mielestäni kerrottu aika hyvin. 

Kirjan laji on sci-fi, myös vähän fantasiaa. Kirja tunnistaa oman lajityyppinsä ufoista ja plejadialaisista. Kirjan henkilöt ovat mielikuvituksellisia. Kirjan teksti on puhekieltä ja vähän jotain murteita. 

Kirjan teema. Kirja käsittelee pohjimmillaan tulevaisuuden vehkeitä ja mielikuvituksen hahmoja. Kirja osoittaa lukijoille millaista se olisi jos maailmassa olisi ufoja ja jotain taikavoimia. Oikeaa toimintaa kirjassa on  kun ne taistelee pahuutta vastaan ja väärää taas pahuus.  

Kirja oli mielestäni helppo lukea, ei liian pitkä, jännittävä ja hauska. Mieleeni jäi se puliukko. Pidin koko kirjasta, koska tykkään jännityksestä ja sci-fistä ylipäätään. Suosittelen kirjaa yli 10-vuotiaille ja siitä ylöspäin, ja miksi nuoremmatkaan eivät voisi tätä kirjaa lukea!

Roni 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti