tiistai 26. huhtikuuta 2016

Musta kaista: Kaksi palkkia latausta


 Kirja kertoo Karri nimisestä yläkoulua käyvästä pojasta, joka alkaa epäillä isosiskoaan Jenniä, että hän olisi sekaantunut johkin rikollistoimintaan, kun joku prätkäjätkä käy hakemassa Jennin melkein joka päivä talon pihasta. Kirjan nimi tulee varmaan siitä, kun pojat Karri ja Arttu miettivät, että puhelimen käyttöä voisi rajata, jos siihen saisi joka päivä vain kaksi palkkia akkua. 

Kirjan päähenkilö on Karri, jolla on vähän rohkea ja utelias luonne. Kirjassa on monia sivuhenkilöitä, mutta tärkeimmät niistä ovat Arttu, joka ei ole niin rohkea kuin Karri, äiti, josta ei paljoa kerrota, mutta on silti osa kirjaa, isosisko Jenni, joka on lukiota käyvä sekä näyttelee ja Artun pikkusisko Eva, joka on innolla mukana, mutta ei tajua kaikkea. 

Juoni on aika samanlainen muihin dekkari kirjoihin verrattuna, mutta silti mukavaa luettavaa. Kirjan aikana Karri seikkailee Artun kanssa etsimässä tietoa Jennin touhuista ja päätyy hylätylle varastolle, joka sijaitsee lähellä elokuva vuokraamoa. Karri ja Arttu huomaavat että sinne viedään jotain laatikoita ja kiinnostuvat asiasta, sekä lähtevät tutkimaan että mitä laatikoissa on, mutta he eivät kerkeä edes löytämään laatikoita kun pihaan ajaa kaksi autoa ja tulevat sisälle ja löytävät heidät ja lukitsevat heidät yhteen huoneeseen. 

Kirjan lajityyppi on dekkari, koska siinä on jännitys ja salapoliisi asiat aika isossa osassa kirjaa, sekä asiat kerrotaan jännittävästi eikä täysin suoraan. Tapahtumat kirjassa ovat aika todenmukaisia eikä niinkään liioiteltuja tai yliluonnollisia. 

Kirja oli mukavaa ja kevyttä luettavaa. Kirjasta parhaiten mieleen jäi loppukohtaus jossa pojat olivat loukussa vielä huoneessa ja muut tulivat auttamaan. Pidin kirjan selkeydestä, koska siinä ei ollut takaumia tai mitään muuta joka sekoittaisi, kirjassa ei mielestäni ollut mitään huonoja kohtia, vaan kirjan lukiessa oli kokoajan mukava lukea. Suosittelen kirjaa niille jotka pitävät jännityksestä tai nuoriso kirjoista ylipäätään.   

Kasper 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti