maanantai 27. maaliskuuta 2017

Cassandra Clare: Luukaupunki varjojen kaupungit (2009)

Kirja kertoo 15-vuotiaasta tytöstä, joka huomaa näkevänsä joitakin asioita, joita muut eivät näe. Kirjan nimi johtuu siitä, että kirjan maailmassa on olemassa varjomaailma, jonka näkevät vain ne, joilla on näkemisen kyky.

Kirjan päähenkilö on 15-vuotias Clary Fray, joka on alussa aivan tavallinen teini tyttö. Sivuhenkilöitä ovat Claryn paras ystävä Simon Lewis, Claryn äiti Jocelyn ja Jocelynin hyvä ystävä Lucian Graymark. Alec ja Isabelle Lightwood ovat sisaruksia ja heidän vanhempansa ovat adoptoineet Jace Waylandin. Valentine Morgenstern on Jocelynin entinen mies ja Magnus Bane on Brooklynin päävelho.

Clary ja hänen paras ystävänsä Simon menevät Pandemonium Clubille ja Clary huomaa näkevänsä ihmisiä ja tapahtumia, joita kukaan muu ei tunnu näkevän. Clary lähtee ottamaan asioista selvää ja tutustuu Jace Waylandiin. Myöhemmin Claryn äiti Jocelyn katoaa ja Jace, Alec ja Isabelle auttavat Clarya etsimään äitiään. Jocelynia etsiessä Clary oppii paljon uutta varjomaailmasta ja huomaa ettei tiennyt paljonkaan äidistään ja perheestään.

Kirjan lajityyppi on tieteiskirjallisuus, mutta se voisi olla myös fantasiakirjallisuus, koska siinä on esim. Ihmissusia, vampyyreja ja demoneja. Kirjassa kuvaillaan paikkoja ja ihmisiä paljon ja ne on sen vuoksi helppo kuvitella mielessään. Suurinosa kirjan tapahtumista on mielikuvituksellisia, mutta osa on uskottavia.

Kirja oli mielestäni todella hyvä ja sitä jaksoi lukea, koska koko ajan oli jotain, mitä ei paljastettu heti. Joissain kohdissa kirja saattoi olla vähän ennalta-arvattava, mutta ei se silti lukemista haitannut. Suosittelen kirjaa niille, jotka pitävät fantasiasta.

Eveliina 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti