maanantai 27. maaliskuuta 2017

Siiri Enoranta: Nokkosvallankumous

Kirja kertoo kahdesta pojasta jotka yrittävät selviytyä sodan tuhoamassa maailmassa ja tehdä vallankumouksen. Kirjassa on kaksi päähenkilöä Dharan ja Vayu. Dharan on vastuuntuntoinen ja Vayu on pelokas. Sivuhenkilöitä on liikaa joten en luettele niitä. Päähenkilöiden suhteet sivuhenkilöihin ja toisiinsa olivat läheiset. Kirjan henkilöt olivat kaikki erilaisia jotkut oli pelottomia toiset viisaita ja loput hieman pelokkaita osa hulluja. Kirjan henkilöt muistuttavat todellisia ihmisiä niillä on monia tunteita ja ne auttaa toisiaan. Tosin päähenkilöitä on kyky mennä toiseen ulottuvuuteen joka ei ole tuhoutunut. Henkilöiden kuvauksessa keskitytään ajatuksiin. Kirjan henkilöt ovat osa hyviä ja osa siltä väliltä. Toisen päähenkilön huono puoli on se että sillä on vieroitus oireet huumeista. Itse pidin eniten Vayusta.

Kirja alkaa siitä kun Vayu juoksee pakoon jengiä jotka aikoo pahoinpidellä hänet. Paetessaan jengiä Vayu juoksee säteilyn vaikutus aluelle ja löytää patsaan joka kutsuu häntä. Sen jälkeen Vayun Äiti kuolee ja hän liittyy nokkosiin ja tapaa Dharanin.

Kirja sijoittuu lähitulevaisuuteen. Kirjassa kuvataan ympäristöä aika tarkasti.

Kirja tyyppi on spekulatiivinen fiktio ja tyyli on skifi > dystopia. Kirjassa on myös fantasiaa. Kirjan tunnistaa dystopiaksi koska kirjassa puhutaan siitä kuinka kaupungit on pommitettu ja mikään ei enää kasva ja puut ovat kuolleet ja vesistöt saastuneet. Kirjassa asiat kuvaillaan osittain positiivisesti ja negatiivisesti riippuen henkilöstä. Kirjan tapahtumat ovat uskottavia. Kirjan kieli on puhekieltä.

Kirja käsittelee ihmis ryhmän/tiimin aikomusta syöstä sen hetkinen maan hallitsija pois vallasta ja tehdä maailmasta parempi paikka. Kirja haluaa osoittaa sen maailmasta että se on tuhoutunut miltei kokonaan. Kirjassa oikeaa toimintaa oli auttaa toisia oman henkensä uhalla väärää oli taas toisten pettäminen. Kirjan keskeisin ongelma on se että sen hetken hallitus on sisältä mätä.

Kirja oli ihan kiva lukukokemus. Kirja herättää ajatuksia siitä että jos eläisi itsekin tuhoutuneessa maailmassa. Kirjasta minulle jäi mieleen patsaat josta pääsi toiseen maailmaan. Kirjassa pidin siitä kun siinä kuvailtiin tarkasti ympäristöä koska itse voi kuvitella minkälainen paikka se olisi. Kirjassa taas en pitänyt siitä että se loppui ikään kuin kesken koska olisi ihan kiva tietää mitä sen vallankumouksen jälkeen tapahtuisi.

Suosittelen kirjaa niille jotka tykkää lukea dystopia kirjoja jossa on kylkiäisenä hieman fantasiaa.

Everton 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti