maanantai 27. maaliskuuta 2017

Charlie Higson, Hopeaevä (Silverfin) 2005

Hopeaevä on Charlie Higsonin kirjoittama rikoskirjallisuuteen perustuva kirja, jossa keskitytään James Bond nimisen pojan elämään ja toimintaan.

Kaikki ovat erilaisia persoonaltaan. Henkilöt muistuttavat mielestäni oikeita ihmisiä. Kirjassa keskitytään enemmänkin henkilöiden toimintaan ja ajatuksiin kuin ulkonäköön tai luonteeseen. Minä pidin eniten Jamesista, koska hän oli kiinnostavin henkilö koko kirjassa

Kirja alkaa kun poika on järvessä kalastamassa ja yhtäkkiä ankeriaat tupsahtavat kuin tyhjästä ja alkavat häiritä poikaa ja vetävät pojan veteen.

Kirja sijoittuu mielestäni menneisyyteen, sitä ei kovin helposti huomaa. Kirjan paikoista kerrotaan aina tarkasti ja kunnolla jotta lukija saa kuvitelman miltä paikka näyttää.

Kirja edustaa rikoskirjallisuuden lajityyppiä ja siinä ei huomaa muiden lajityyppien piirteitä. Rikoskirjallisuuden huomaa kun siinä tapahtuu rikos ja tässä kirjassa tapahtuu rikoksia. Mielestäni kirjan tapahtumat ovat mielikuvituksellisia. Kirjassa puhutaan yleiskieltä.

Kirja käsittelee James Bondin seikkailua ja hän yrittää selvittää rikoksen. Luulen, että kirja haluaa näyttää kaikille, että unelmat toteutuvat jos tekee työtä sen eteen niin kuin James teki.

Kirja oli hyvä, ei mikään paras kirja jota olen lukenut, mutta hyvä kuitenkin. Parhaiten kirjasta jäi mieleen se alku, koska se oli outo ja jännittävä.

Suosittelen kirjaa kaikille jotka pitävät James Bond elokuvista tai kirjoista, koska silloin saa tietää mitä James Bondin nuoruudessa tapahtui.

Leevi 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti