maanantai 27. maaliskuuta 2017

Stephenie Meyer: Twilight Houkutus (2005)

"Ensinnäkin: Edward oli vampyyri. Toiseksi: osa hänestä - enkä tiennyt kuinka voimakas se osa oli – janosi minun vertani. Ja kolmanneksi: Olin silmittömästi, peruuttamattomasti rakastunut häneen." Voit valita joko elämäsi rakkauden, kaikki siihen liittyvät jopa hengenvaaralliset vaarat tai elämän ilman häntä ilman vaaroja. 17- vuotias Isabella Swan Rakastuu Edward Cullen nimiseen vampyyriin ja joutuu tämän valinnan äärelle. Kirjan nimeksi on laitettu Houkutus, koska mielestäni se kuvaa kirjan tunnelmaa. Siinä kirjan päähenkilöt tuntevat houkutusta toisiinsa, vaikka he eivät saisi olla yhdessä.

Kirjassa on minä kertoja ja kertojana on kirjan päähenkilö Isabella. Toisena päähenkilönä on yliluonnollisen komea Edward, joka paljastuukin vampyyriksi. Tärkeimpiä sivuhenkilöitä ovat Isabellan isä Charlie, Isabellan kaverit Jacob Black, Jessica Stanley, Mike Newton ja Edwardin perheeseen kuuluvat muut vampyyrit Jasper, Rosalie, Emmett, Alice, Esme ja Carlisle. Kirjan henkilöistä pidin eniten Isabellasta, koska kirja kertoi hänestä ja hänen ajatuksistaan eniten, joten pystyin samaistumaan häneen.

Isabella muuttaa isänsä luokse pikkukaupunkiin Forksiin. Uudessa lukiossa hän tapaa salaperäisen, yliluonnollisen komean ja älykkään pojan Edwardin. Edward suhtautuu Isabellaan aluksi vastahakoisesti ja vältellen, mutta pikkuhiljaa he ystävystyvät ja salaisuus paljastuu: Edward on vampyyri. Edward ei kuitenkaan ole ihan tavallinen vampyyri. Hän ja hänen perheensä ovat päättäneet asua ihmisyhteisössä ja kieltäytyä ihmisverestä. Isabellaa ei haittaa, että Edward on vampyyri ja he rakastuvat. Edwardista tulee Isabellan suojelia, mutta pystyykö hän suojelemaan tyttöä, kun vaara onkin toinen vampyyri, joka ei kieltäydy ihmisverestä?

Kirja kietoutuu Isabellan ja Edwardin rakkauden ympärille joten luokittelisin sen romaaniksi. Sen lajityyppinä voisi olla myös fantasia, koska siinä on epätodellisia henkilöitä kuten vampyyrit. Kirjasta havaitsee myös hiukan kauhunpiirteitä, mutta en luokittelisi sitä kauhukirjaksi. Kirjassa on mielikuvituksellisia asioita, mutta ne on kerrottu todella uskottavasti.

Kirjaa oli mukava lukea, koska kirja on kirjoitettu puhekielellä, se sijoittuu nykyaikaan ja asioita kuvaillaan jännittävästi . Juonessa oli helppo pysyä mukana ja se eteni sopivaa vauhtia, ei liian nopeasti eikä liian hitaasti. Kirjaa lukiessa herää kiehtovia ajatuksia kuten: Mitä jos itselleni tapahtuisi samalla tavalla. Edwardin ja Isabellan väliset keskustelut jäivät parhaiten mieleeni ja
pidin niistä eniten. Ne olivat omalla tavallaan hauskoja ja niistä pystyi havaitsemaan heidän väliset tunteensa. Kuvailu olisi voinut olla hieman monipuolisempaa, koska se oli joissain kohdissa itseään toistavaa.

Suosittelen kirjaa nuorille ja nuorille aikuisille, jotka pitävät romaaneista, jännityksestä ja ovat kiinnostuneita vampyyreista, koska kirjassa on rakkautta ja jännitystä ja tietoa vampyyreista.

Adelina 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti