maanantai 27. maaliskuuta 2017

John Green - Tähtiin kirjoitettu virhe (2014)

Oletko kenties etsinyt romanttista kirjaa, jossa on paljon juonenkäänteitä ja romanttisia kohtia? Jos vastaat kysymykseen kyllä, suosittelen John Greenin kirjoittamaa kirjaa Tähtiin kirjoitettu virhe. Kirja on täynnä romanttisia kohtauksia, hellyyden osoituksia, palavaa rakkautta, juonen käänteitä ja tragediaa.

Kirja kertoo 16-vuotiasta Hazel-nimisestä tytöstä, joka sairastaa syöpää. Hänen äitinsä luulee hänen kärsivän masennuksesta, joka on yksi syövän sivuoireista, ja siksi lähettää Hazelin vertaistukiryhmään. Ryhmässä hän tutustuu salaperäiseen poikaan nimeltä Gus, joka sairasti myös syöpää.

Kirjan ajatukset ja mietteet miettivät kirjan päähenkilö Hazel. Tärkeänä sivuhenkilönä toimii Gus ja Isaac. Hazelin ja Gusin suhteet ovat hyvin lämpimät. Isaac on Gusin paras kaveri joka sairastaa vakavaa silmäsyöpää, ja hän menettää näkönsä. Pidin paljon kirjan henkilöistä, siitä kuinka he olivat hyvin realistisia ja kuinka kirjaa lukiessa pystyy ajattelemaan ja samaistumaan syöpäpotilaaksi vaikka itse ei ole koskaan sairastanutkaan kyseistä sairautta. Pidin eniten Hazelista, koska hänen luonteensa oli mielestäni ihana ja hänen sanavalikoimat sai nauramaan.

Kirja edustaa mielestäni kaikkein eniten rakkauskirjallisuutta. Kirjassa ei mielestäni esiinny muita kirjallisuuden lajityyppejä. Kirjan tunnistaa rakkauskirjallisuudeksi, koska siinä on hempeitä kohtauksia ja kirja kertoo kahden ihmisen välisestä rakkaussuhteesta. Kirjan tapahtumat olivat uskottavia ja sellaisia jota oikeasti voi tapahtua/tapahtuu ihmisille. Kirjakieli oli yleiskielen ja puhekielen sekoitusta ja sanavalinnat oli hauskoja.

Kirjan aika sijoittuu nykyhetkeen, koska kirjassa kerrottiin hyvin paljon nykyisestä lääketieteestä. Kirjan paikkaa ei kerrottu tarkasti, mutta Hazel asui suurehkossa kylässä, Yhdysvalloissa. Kirjan yleisempiä tapahtumapaikkoja oli Hazelin koti, Gusin koti ja vertaistukiryhmän paikka (Jeesuksen kirjaimellinen sydän). Ympäristöä kuvattiin vähän, mutta kuitenkin niin paljon, että sai mielikuvan millainen se on. Mielikuvitukselle siis jätettiin tilaa, josta pidin.

Nelli 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti