tiistai 28. maaliskuuta 2017

Rick Riordan: SALAMAVARAS (2008)Mitä jos saisit kuulla että olet Olympoksen jumalan puoli verinen jälkeläinen? Percy Jacksonin elämästä on hauskanpito ja nauru kaukana, kun antiikin ajan jumalat, hirviöt ja sankarit muuttuvat totisiksi.

Kirjan nimi on tullut siitä kun yli jumalan Zeuksen mahti salama on varastettu ja samoin myös manalan jumalan Haadeksen sotakypärä. Siitä on tullut nimi Salamavaras. mutta kuka ja miksi on varastanut ne? Se selviää vain lukemalla.

Kirjan päähenkilö Percy on hyvin rento ja sanojaan harkitseva. Hän saa myös kaksi todella hyvää kaveria Annabeth ja Grover. Annabeth on puoliaan pitävä ja myös huolehtivainen. Grover on no näin sanotusti vähän kömpelö ja myös menee siitä mistä aita on matalin yleensä. Silti heistä tuli parhaat ystävät.

Kirja alkaa siitä kun Percy näkee hirviön koulussaan ja saa tietää olevansa puliverinen ja poseidonin poika. Tilanne jatkuu siten että Percy lähtee puliveristen leirille mutta eksyy pahan kerran.

Kirja sijoittuu lähi menneisyyteen päätelin sen vain mieleeni syntyvistä kuvista ja koulusta. Kirja on ehdottomasti fatasia, ripaus kauhua ja dekkaria. Kirjan tunnistaa fantasiaksi siitä että se on kirjotettu muinaisuskonnosta ja kirjaa suosittelenkin mytologiasta tykkääville. Tässä kirjassa kieli on arkikieltä ja vähän muinais sanoja.

Teemasta sen verran että luottamus ja uskollisuus palkitaan, mutta älä luota kaikkiin. Luku kokemus oli vähän outo mutta pisti miettimään tätä maailmaa. En itse pitänyt kirjasta, koska liian sekava.

Tiitus 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti