maanantai 27. maaliskuuta 2017

Sophie Kinsella Kadonnut: Audrey (2015)

Audrey on ahdistuneisuushäiriö, ja hän ei pysty kohtaamaan kuin perheensä ja terapeuttinsa. Audrey on piilossa mustien aurinkolasiensa takana ja hän on kaiket päivät vain kotona ja välillä hoitaa pikkuveljeään Felixiä. Audrey alkaa kuvata hullun perheensä arkea. Äkkipikainen äiti yrittää saada Audreyn isoveljen Frankin pois tietokoneen äärestä ja samalla auttaa Audreytä parantumaan. Vanhemmat eivät tajua, että Audrey alkaisi parantumaan näin nopeasti. Frank pakottaa Audreyn tapaamaan kaverinsa Linusin, jonka kanssa Audrey alkaa taas uskaltamaan tehdä uusia asioita ja Audrey saa mahdollisuuden parempaan.

Kirja kertoo Audrey sairaudesta, joka kirjassa tulee suuresti esille. Kirja on samalla todella ihana rakkaustarina, joka tulee kirjassa hennosti esille. Kirjan nimi sopii minun mielestäni hyvin kirjaan, koska ajattelen, että Audrey on kadonnut tämän hetkellisestä nuoruudestaan, koska hänen pitäisi elää normaalin nuoren elämää nauraa ja olla ystävien kanssa. Voiko asia muuttua?

Kirjassa on minä kertoja, joka on päähenkilö Audrey. Audrey kertoo tarkasti hänelle tärkeät asiat ja kuvailee paljon perhettään. Kirja on rakkaustarina, joka kuuluu fantasiakirjallisuuteen. Tuntuu, että kirjasta on saatu kiinnostavampi, kun sinne on lisätty mielikuvitusta. Kirja sijoittuu tähän hetkeen.

Mielestäni kirja oli ihana ja ahmittava lukea. Mieleeni jäi, että kaikesta voi selvitä, jos on joku mistä pitää kiinni tässä tilanteessa se oli ihminen. Loppu jäi avoimeksi, mutta ehkä parempi niin. Pidin eniten kirjan päähenkilöstä Audreystä, koska hän oli kirjan kertoja ja kirja kertoi eniten hänen ajatuksistaan ja tuntemuksistaan.

Suosittelen kirjaa sellaiselle ihmiselle, joka haluaa että kirjassa on vähän romantiikkaa ja fantasiaa. Kirja oli myös koskettava ja suloinen tarina, jossa on hieman huumoria. Suosittelen kaikkia lukemaan tämän kirjan, jos on hiemankin kiinnostusta. Kirja on meinaan ahmittava luettava.

Emmi 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti