tiistai 28. maaliskuuta 2017

Mats Wahl: LUMI PEITTÄÄ JÄLJEN
Lumi peittää jäljet on nuorille suunnattu dekkari joka ilmestyi ruotsin kieliseksi vuonna 2002 ja suomeksi käännettynä se ilmestyi vuonna 2007 ja kirjan kääntäjänä toimi Nora Schuurmani, joka käänsi sen suomeksi. Teos on itsenäinen jatko osa vuonna 2005 ilmestyneelle teokselle.
Kirja kertoo Harald Fors nimisestä rikostutkijasta joka yrittää selvittää maahanmuuttajanuoren, Ahmed Sirrin murhaa.

Kirjassa esiintyviä hahmoja on paljon erilaisia persoonia nimittäin rikostutkija Harald Fors on tosi mielenkiintoinen hahmo, koska hän on niin kiinnostunut rikoksista ja murhista hän alkoi tutkia tämän maahanmuuttaja taustaisen pojan murhaa ja hän tutki sitä pitkän aikaa ja sai sen selville mutta vasta jossain kohtaa tarinaa.

Muut kirjassa esiintyvät hahmot ovat olleet rikostutkijan apuna koska he tunsivat tämän maahanmuuttaja taustaisen pojan ja ne olivat muutenkin vähän ystävällisempiä persoonia kun tämä rikostutkija.

Kirjan henkilöillä oli tosi läheiset suhteet toisiinsa ja ne suhteet olivat tosi mukavat sen lisäksi että ne olivat läheiset.

Minun mielestäni kirjan päähenkilöt ovat tosi mielenkiintoisia henkilöitä tai minä ainakin itse pidin heistä koska he olivat mukana selvittämässä murhaa. Ja itse pidin erityisesti rikostutkijasta koska tykkään lukea saman tapaisia kirjoja.

Kirjan henkilöt ovat erilaisia persoonia ja jossain tilanteissa ne ovat samanlaisia persoonia, Erilaisuus ilmenee siinä kun ruvetaan selvittämään rikoksia oikeasti.

Muut kirjan henkilöt eivät muistuta oikeita ihmisiä mutta rikostutkija muistuttaa ja rikostutkija siten että se tutkii rikoksia niin kuin oikea rikostutkija.

Kirjan henkilöissä keskitytään henkilöiden ihmissuhteisiin ainakin rikostutkijan kohdalla, ulkonäköön kaikkien henkilöiden kohdalla.

Minun mielestäni kirjan henkilöt eivät muutu kirjan aikana, Henkilöissä tapahtuu myönteisiä asioita, Kirjan henkilöt ovat hyviä ja osassa kohtaa pahoja.

Tino 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti