tiistai 28. maaliskuuta 2017

Stephenie Meyer, Epäilys, 2007

Epäilys-kirja kertoo vampyyrien ja ihmissusien välisestä kiistasta, normaalin lukiolaistytön Bella Swanin takia. Tästä johtuen kirjan nimi on epäilys.

Kirjan päähenkilö Bella Swan on luonteeltaan hyvin sympaattinen, uhrautuva ja rohkea. Hänellä on ruskeat pitkät hiukset, jotka menevät kiharalle ja tummat ruskeat silmät. Bellan perheeseen kuuluu Renee ja Charlie. He ovat eronneet ja Bella muutti Forksiin isänsä Charlien luo. Renee vaikuttaa onnelliselta ja hän tykkää matkustella poikaystävänsä Philipin kanssa. Charlie on rauhallisempi ja on työkseen poliisi. Bellan parhain ystävä on Jacob ja he ovat tunteneet vauvoista asti. Jacob on hyvin mustasukkainen persoona eikä ollenkaan pidä siitä, että Bella seurustelee Edwardin Cullenin kanssa. Edward on kylmä ja hyvin arka persoona. Hän on myös kova epäilemään omia kykyjään, mutta siitä huolimatta hän tekisi mitä vaan suojellakseen Bellaa. Bella on vaarassa Victorian takia. Victoria on ilkeä vampyyri, joka kokoaa vastasyntyneiden armeijaa, tuhotakseen Bellan kostoksi onnettomuudesta, joka tapahtui Jamesille, Victorian entiselle miehelle. Cullenit liittyivät myös tapaukseen. Victoria kokoaa armeijaa ja Forksissa riehuu verenhimoisia vampyyrejä muuttamassa viattomia ihmisiä vampyyreiksi.


Cullenit ja ihmissudet ovat sopineet omat reviirit eikä niitä saa ylittää. Eivätkä he muutenkaan ole hyvissä väleissä, mutta yksi asia on Jacobille ja Edwardille on raastavan tärkeä. Molemmat ovat korviaan myöten rakastuneet Bellaan ja tekevät mitä vaan Bellaan. Ihmissusien ja Culleneiden on tehtävä yhteistyötä voittaakseen Victorian vastasyntyneiden armeijan. Vastasyntyneet ovat nuoria vampyyrejä, jotka ovat vampyyrien pureman takia muuttuneet ihmisisistä vampyyreiksi. Vastasyntyneet himoitsivat verta ja ovat valmiita tappamaan.


Kirja sijoittuu nykyhetkeen, mutta siinä kuitenkin kerrotaan vampyyrien entisestä elämästä vielä ihmisenä. Kirjassa kuvailtiin paljon paikkoja ja nykyhetkeen kuuluvia asioita, tästä syystä tapahtuma-ajan voi päätellä. Ympäristöä kuvailtiin juuri sopivasti.

Kirja kuuluu mielestäni romanttiseen kirjallisuuteen, sillä koko kirjasarja pohjautuu tarinaan Bellan ja Edwardin suhteesta. Kirjassa on myös fantasiamaisia tapahtumia, joissa taistellaan tai muuten vain on mielikuvituksellisia kohtauksia. Kirjan kieli on nykyaikaista, vaikkakin joissakin satunnaisissa Edwardin lausahduksissa on vanhanaikaisia sanoja. Kirja käsittelee kahden henkilön välistä rakkautta ja siitä syntyviä ongelmia. Mielestäni kirjan ideana on olla viihdykettä nuorille aikuisille ja ihan myös nuorille. Kirjassa on oikein on se, että tehdään valintoja tunteiden mukaan, eikä välttämättä sen takia mikä on järkevämpää.


Kirja oli mielestäni todella hyvä, sillä kokoajan tapahtui erilaisia juontenkäänteitä. Lukemista ei ollut helppo lopettaa ja jäi kutkuttamaan miten se siitä jatkuisi. Pidin eniten
loppukohdasta, sillä siinä kohtaa Bella teki lopullisen päätöksen Edwardin suhteen. Loppu oli hyvä myös sen takia, kun Jacob ja Bella pysyivät ystävinä.

Suosittelen kirjaa niin nuorille naisillekin kuin miehillekin, sillä kirjan juoni sopii kaikille, jotka pitävät romanttisista kirjoista.

Lumina 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti