maanantai 27. maaliskuuta 2017

Neil Gaiman: Tähtisumua (1999)

Kirja kertoo Kylästä, joka on Englannin maaseudulla, sitä ympyröi Muuri, mikä estää menemisen toisella puolella olevaan haltioiden maahan. Kylässä asuu nuori mies Tristran Thorn, joka lupaa hakea rakastetulleen taivaalta tippuneen tähden saadakseen häneltä vastalahjaksi sydämensä salaisimman toiveen. Tristran ei osaa kuitenkaan aavistaa millaisiin seikkailuihin hän joutuu tähdenhakureissullaan. Tristran joutuu pinnistelemään kovasti selviytyäkseen, mutta lopulta matka antaa hänelle paljon enemmän kuin hän olisi voinut alun perin ajatellakaan. Kirjan tarina alkaa siis Muurin kylästä.

Kirja on lajityypiltään fantasia. Asioita kerrotaan ja kuvataan kirjassa melko tarkasti. Kirjan tapahtumat ovat mielestäni osittain uskottavia, muttaosittain mielikuvituksellisia ja siitä huomaa, että kirja on fantasiaa. Kirjan kieli on yleiskieli.

Tristran oli vähän sellainen naiivi tomppeli päähenkilö, mutta hän kasvoi tarinassa aika kivasti. Noitakuningatar ei ollutkaan sitten kauhean paha pahis.

Itse en oikein pitänyt kirjasta ja sen takia se ei kauhean hyvin mieleen jäänytkään. Luulin kirjaa paremmaksi, mutta ei se sitten ollutkaan kauhean hyvä. Suosittelen kirjaa niille jotka tykkäävät fantasiakirjoista, koska kirja oli fantasiakirja.

Janina 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti