tiistai 28. maaliskuuta 2017

Rick Riordan HIRVIÖIDEN MERI (2006)
"Antiikin hirviöt eivät jätä Percyä rauhaan edes kesäleirillä. Hän ei ole varma, onko kunnia vai kirous olla jumalten sukua."(Tämä on Hirviöiden meri- kirjan takakannesta.)
Kirja kertoo antiikin Kreikan mytologiasta ja sen nimi tulee siitä että kirjan henkilöt menevät Hirviöiden merelle

Kirja kertoo nuoresta pojasta Percy Jacksonista, joka on antiikin kreikan jumalan, Poseidonin poika. Hän etsii taika esinettä joka on ollut kadoksissa satoja vuosia, mutta pelastaisi hänen kesäleirin. Percyn täytyy matkata Hirviöiden merelle löytääkseen taikaesineen.
Kirjan päähenkilö, Percy Jackson on teini, joka on vähän jääräpäinen, fiksu ja tietää kovanpaikan tullessa, mitä tehdä. Percyä auttaa Annabeth, joka on hänen paras ystävä. Annabeth on älykäs, nopea ajattelia ja vähän tuittuinen.

Hahmot ovat monipuolisia ja kirjoittaja keskittyy selvästi hahmojen luonteeseen. Hahmot eivät muutu niin paljoa kirjan aikana, paitsi aino joka tekee huomattavan muutoksen on Clarissa, joka muuttuu vähän ystävämmäksi Percyä kohtaan.

Kirjan laji on fantasia ja sen kertoo jo se, että kirjassa kohtaa antiikin Kreikan mytologiasta tuttuja asioita kuten Poseidon, meren jumala ja kyklooppit. Fantasia kirjallisuuden piirteitä on paljon, on salainen maailma, joka on Hirviöiden meri, ihmisten joukossa elää olioita joiden oikean muodon peittää sumu, Olympos vuori on Empire state building ja ainainen hyvän ja pahan taistelu. Tässä kirjassa ei ole muita kirjallisuus lajeja. Kirjassa kuvaillaan tapahtumia tarkasti ja kertoja on minä. Tapahtumat ovat mielikuvitteellisia, koska monessa tapahtumassa on hirviöitä/taru olentoja. Kieleltään kirja on suureksi osaksi puhe kieltä, koska suuri osa hahmoista on teinejä.

Oma mielipiteeni kirjasta on, että lukukokemus on hyvä, koska teksti on helppo lukuista ja helppoa ymmärtää. Kirja vie mukanaan ja ei edes huomaa lukeneensa pari sivua enemmän, kun oli ajatellut.
Kehottaisin tätä kirjaa, jos tykkäät fantasiasta tai antiikin kreikan mytologiasta tai sitten tykkäät jännityksestä,niin tämä kirja on sinulle!

 Roope 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti