maanantai 27. maaliskuuta 2017

Siri Kolu: Pelko ihmisessä (2013)

Kirjassa 16-vuotias Pilvi sairastuu p-influenssaan ja hänet lähetetään kahdensadan muun sairastuneen kanssa luolaan. Ja heillä tuskin on tulevaisuutta. Kirjassa esiintyy myös Pilvin veli Petri aika suuressa osassa, sillä hän yrittää löytää influenssaan parannuskeinoa ja tahtoo saada siskonsa kotiin.
Kirja alkaa siitä, kun Pilvi on matkalla luolaan muiden sairastuneiden kanssa. Kukaan heistä ei tiedä minne he ovat matkalla ja milloin he ovat perillä. Juoni etenee niin, että tarinaa kerrotaan aina välillä Pilvin veljen, Petrin näkökulmasta. Petri yrittää pelastaa Pilvin ja tahtoo tämän takaisin kotiin.
Kirja perustuu nykyaikaan ja sen voi päätellä kaikista nykyajan laitteista ja muista pienistä yksityiskohdista. Tärkeä tapahtuma paikka on juuri tämä luola jonne sairastuneet lähetetään. Myös yksi tärkeä tapahtuma paikka on Pilvin entinen kotipaikkakunta. Kaupungista ei oikein kerrottu mitään kauhean tarkasti, mutta luolasta kerrottiin senkin edestä.

Päähenkilö kirjassa on Pilvi, 16-vuotias tyttö joka sairastuu ja haluaa vapaaehtoisesti jäädä keskukseen muiden sairastuneiden kanssa. Eikä hän suostu tapaamaan perhettään eikä vastaanottamaan heidän viestejään. Hän on hiljainen ja jotenkin ujo eikä oikein sopeudu muiden sairastuneiden joukkoon. Kirjan toinen päähenkilö on Petri, joka on pilvin veli. Hän yrittää kaikin mahdollisin keinoin saada selville minne Pilvi on lähetetty laitoksen jälkeen, ja sen jälkeen pelastaa hänet. Petri on vanhempi kuin Pilvi ja hän käyttää kaiken vapaa aikansa Pilvin lähdön jälkeen siihen, että yrittää etsiä netistä kaikkea tarpeellista liittyen siihen miten saisi siskonsa taas kotiin. Kirjassa ei oikein ollut muita päähenkilöitä, mutta sivuhenkilöitä oli paljon.

Kirjan lajityyppi on tieteiskirjallisuus eli scifi. Sen huomaa siitä, kun kirjassa käsitellään esimerkiksi influenssaa, jota ei oikeasti ole olemassakaan. Muuten kirja on aika realistinen. Asioita kerrottiin aika tarkasti ja ne ymmärsi hyvin. Kirjan tapahtumat olivat uskottavia vaikka kaikki ei ollutkaan todenmukaista. Esimerkiksi juuri tämä influenssa ei ollut todenmukainen, mutta se oli saatu kirjoitettua hyvin ja uskottavasti. Kieli kirjassa oli vähän sekalaista. Välillä kun tarina eteni esimerkiksi Pilvin näkökulmasta se oli puhekieltä, mutta jossain toisessa kohdassa se saattoi olla kirjakieltä.

Kirja oli mukava lukukokemus. Sitä oli mielenkiintoinen lukea ja se oli hyvin kirjoitettu. Välillä kuitenkin se oli vähän sekava, koska kertoja vaihtui joka kappaleessa ja en päässyt siihen oikein mukaan. Parhaiten minulla jäi mieleen kirjan loppuratkaisu, koska siinä kerrottiin miten pilville kävi. Pidin kirjassa siitä kuinka hyvin siinä kuvailtiin asioita.

Suosittelen kirjaa kaikille ja kaiken ikäisille. Sillä se oli aika helppolukuista tekstiä ja vaikka aina ei päässyt ihan mukaan niin juonta oli silti helppo seurata. Kirjan lajityyppi oli scifi, mutta jos ei tieteiskirjallisuudesta oikein tykkää tämän kirjan voi silti lukea. Sillä scifi ei näy kamalan paljon kirjassa.

Venla 8A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti