maanantai 7. lokakuuta 2013

Aleksi Delikouras: Nörtti - New Game (Otava 2012)

Kirja on koottu 17-vuotiaan nörttipojan pelinimeltään Dragon Slayer 666 päiväkirjasta. Hän viettää aikansa istuen omassa huoneessaan pelaten Runea ja Cs:sää. Pelaamisen lisäksi Drago rakastaa Pepsiä.
Hänen perheensä suhtautuu vakavasti jokapäiväiseen pelaamiseen, varsinkin äiti, joka silloin tällöin katkaisee netin tai vie näppäimistön ja näytön takavarikkoon, mutta Drago saa ne helposti takaisin mököttämällä omassa huoneessa ja olemalla syömälakossa. Hänen perheeseensä kuuluu myös äidin miesystävä Jorgos. Jorgos yrittää kannustaa poikaa urheilemaan ja seuraamaan jalkapalloa, mutta Drago vähät välittä jalkapallosta ja urheilusta vaikka hän juoksikin luokkansa parhaan tuloksen Coopperin testissä, Jorgokselle puhuminen on muutenkin ahdistavaa.
Muita henkilöitä ovat urheiluluokan Jake, johon kaikki tytöt ovat ihastuneet, Hege91, joka on Dragon pelikaveri ja myös häviää kaikki 1vs1 puukkomatsit. Fetasalaatti on Dragon ihastus, jonka hän löysi IRC-Galleriasta. Hänen takiaan Drago uhrautuu ja vaihtaa mukavat lenkkarit ja löysät farkut kireisiin ja epämukaviin hinttikuteisiin.
Kirja oli mielenkiintoinen, vaikka ei välttämättä vaikuta siltä. Suosittelen kirjaa kaikille 12-15-vuotiaille.
Vili 8A

5 kommenttia: