lauantai 26. lokakuuta 2013

Anthony Horowitz: Alex Rider & LUURANKOSAARI (2002)

Alex Rider & Luurankosaari on kirja, joka kertoo teinivakooja Alex Rider nimisen pojan vaarallisesta seikkailusta kuuban trooppisella saarella kahden CIA:aassa töissä olevan ylimielisen ihmisen Belinda Troyn ja Tom Turnerin kanssa. 

Kirjan päähenkilöitä on Alex Rider ja Aleksei Sarov. Alex Rider on rohkea nuori agentti joka toivoisi normaali elämää. Toisin kuin Aleksei Sarov joka on fanaatikko hullu sotapäällikkö. Sivuhenkilöitä ovat Troy, turner, venäjän presidentti dimitri, herra blunt ja Aleksein palvelija.

Kirjan alkupuolella kerrotaan siitä kuinka Alex pääsee triadin tappolistalle ja kuinka Aleksei anasti tärkeää tietoa. Kun Alex joutui kahnauksiin triadin jäsenien kanssa tämä lähetettiin amerikan CIA:aan salaisten agenttien kanssa suorittamaan salaista tehtävää Kuubaan Luurankosaarelle, jossa Alex tapaa Aleksei Sarovin venäläisen sotapäällikön. Alekseilla on hullu unelma ja jonka Alexin pitää estää mutta pääseekö Alex enään pois Aleksein linnoitus maisesta huvilasta ja pystyykö hän pelastamaan maailman? Tämä kirja edustaa jännitys ja toiminta kirjallisuutta ja se on kirjoitettu kirjakielellä.

Tämä kirja oli hieno luku kokemus, jossa jännitys ja toiminta ei lopu kesken. Kirjassa oli hyvää se, kun kirja oli selkeä, jännittävä ja se sopi hyvin myös nuorille. Omasta mielestäni kirjassa ei ollut lainkaan huonoja puolia. Kirja sopii nuorille ja miksei myöskin aikuisille.

Mario, 8B2 kommenttia:

  1. Tekstissä on kerrottu hyvin henkilöistä ja juonesta. Kuka on Trian? Tekstissä voisi kertoa tarkemmin tietyistä henkilöistä.
    Janita.

    VastaaPoista
  2. pidän salapoliisi kirjoista.hyvin kerrottu mutta kuka on trian

    VastaaPoista