sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Eoin Colfer: Artemis Fowl (2001)

Artemis Fowlin ensimmäinen osa kertoo 12-vuotiaasta rikollisnerosta. Artemiksen ystävänä toimii hänen henkivartija Butler ja hänen sisarensa Juliet joka ei varsinaisesti ole hänen ystävä. He ovat varsinaisesti tuttavia.

Artemiksella on äiti, joka on asunut ullakolla siitä lähtien kun Artemis vanhempi katosi. Artemis Fowl asuu kartanossa Fowl Manorissa Irlannissa. Fowlin suku on tehnyt aina suur-rikoksia esim. kiskontaa, salakuljetusta, ryöstelyä yms. Artemis pärjää lähes kokonaan pelkän älynsä ansiosta.

Kirjan alussa Artemis on Ho Chi Minhissä, jossa Artemis aikoo kaapata keijun, mutta sen tekemiseen hän tarvitsee keijulta tietyn esineen: Kirjan (Keijujen ”raamattu”). Artemis kopioi kirjan eräältä juopolta keijulta Ho Chi Minhissä. Artemis alkaa kääntää kirjaa, joka on kirjoitettu maahisella. Kirjan avulla Artemis löytää keijun. Artemis kaappaa keijun ja pyytää muilta keijuilta lunnaita. Lunnasvaatimus on tuhat kultaharkkoa.

Saat itse lukea, saako Artemis lunnaita vai ei. Kirjan alku on todella hyvä, mutta kirjan loppu oli mielestäni jokseenkin tylsä. Artemis Fowlin ensimmäinen kirja on fantasian ja sci-fin sekoitus, joka kannattaa lukea.

Saku, 9. luokka


2 kommenttia:

  1. kuulostaa jännitävältä ja hyvältä kirjalta.

    VastaaPoista
  2. kuulostaa kivalta :D

    VastaaPoista