maanantai 28. lokakuuta 2013

Sören Olsson & Anders Jacobsson: Bert - Ja kylmä sota (2005)

Kirja kertoo ruotsalaisen pojan elämästä nimeltä Bert, joka on luulee olevansa kovis. Hänellä on paljon kavereita ja on heidän kanssaan hyvissä väleissä, Kunnes koulussa järjestetään ystävyyskilpailu. kilpailussa pitää saada mahdollisimman paljon ystäviä. Sen takia koulussa aletaan tappelemaan paljon. Hänen kavereitansa ovat esim. Åken ja Pikku-Erik. Åken on Bertin kanssa samalla luokalla ja liikkuvat paljon yhdessä.

Hänen kaverinsa Åken on hullu, joka keräilee kastematoja ja Pikku-Erik on taas peloissaan terveytensä vuoksi. Kuten tuossa jo aikaisemmin mainitsin, että Bertillä on paljon kavereita, kunnes tulee ystävyyskilpailu. Kilpailussa pitää saada mahdollisimman paljon ystäviä jotka antavat oman ystävyyslippunsa. Sitten Bertin luokalle tulee uusi oppilas, Arijana. Bert tutustuu hänen kanssaan ja heistä tulee hyvät ystävät. Bert kyllä  lopuksi mokaa hänen kansaan aika pahasti..

Kirja on täynnä huumoria ja seikkailua. Ja se on puhekieltä. Kirja oli aika härski, mutta hyvä ja hauska. Suosittelen kirjaa 10-13.Vuotiaille

Ville, 8b

1 kommentti: