lauantai 26. lokakuuta 2013

Tuija Lehtinen: Ihan pihalla (2003)

Kirja kertoo neljästä nuoresta, jotka asuvat perhekoti Tuulikanteleessa. Tuulikanteleeseen tulee uusi asukas, kun jääkiekkopelissä polvensa telonut Jiri rupesi mykäksi, koska lääkäri sanoi, että Jiri ei voi enää jatkaa jääkiekkoa. Jiri oli ollut muutaman viikon mykkänä niin hänen äiti lähetti Jirin perhekotiin. Perhekodissa asuu myös kunnianhimoisten vanhempien loppuunajama Lila ja perheväkivaltaa kokenut Näätä sekä perhekodin pitäjien oma tytär Oona. He ovat kirjan päähenkilöt.

Sivuhenkilöitä ovat Oonan kaverit Kiira ja Vuokko sekä Perhekodin pienemmät lapset Stella ja Tero. Sivuhenkilöidenkin elämästä kerrotaan jonkin verran, mutta ei paljon mikä on hyvä.

Kirjan juoni on ihan hyvä. Päähenkilöistä olisi voinut kertoa enemmänkin (esim mistä kaupungista päähenkilöt tulevat ja millainen paikka perhekoti on asua, mutta kokonaisuus on hyvä.

Kirja on ihan hyvä 3/5 olisi voinut olla pidempikin, koska tarinan loppu jäi vähän lyhyeksi. Minä olisin halunnut vielä pari kappaletta lissää kirjan loppuun. Kirja oli mukavaa alusta loppuun Suosittelen kirjaa 13-15-vuotiaille. kirja todella kannattaa lukea.

Joni 8b 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti