keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Marja-Leena Tiainen: Rakas Mikael (1999)


Kirja kertoo Mikaelista, joka kuolee ja Mikaelin ystävät yrittävät jatkaa tavallista arkea, mutta se ei ole helppoa. Mikaelin tyttöystävä Roosa on raskaana ja hän ei ole varma haluaako hän pitää lapsen.                         
        Mikael on kirjassa monisärmäinen persoona ja häneen oli helppo samaistua lukiessa kirjaa. Mikaelin veli Tuomas on huolehtivainen, mutta kertojan eli Mikaelin mielestä rasittava tyyppi. Mikaelin tyttöystävä Roosa kuvataan kirjassa oikuttelevaksi, itsepäiseksi ja kakaramaiseksi.
        Kirja alkaa siitä, että Mikael kuolee onnettomuudessa ja pian onnettomuuden jälkeen Roosa huomaa olevansa raskaana. Roosa suunnittelee aborttia, mutta Mikaelin vanhemmat haluaa estää Roosan aikeet.
         Kirja on nuortenromaani ja kirja etenee Mikaelin kuvakulmasta ja asioita kuvaillaan mielenkiintoisella tavalla. Minusta kirja oli mukava lukukokemus ja pidin kirjan kertojan monipuolisesta kertomistavasta. Suosittelen kirjaa yläasteikäisille lukijoille.
 
                                                                                                                   Milja 7a

3 kommenttia:

 1. Todella hyvin kirjoitettu ja mielenkiintoisella tavalla!

  Johanna 7A

  VastaaPoista
 2. Hyvin mielen kiintoinen alku ja olet hyvin kertonut sen henkilöiden luonnetta.
  luen kirjan kuulostaa kivalta kirjalta

  Kiia 7.A

  VastaaPoista
 3. Todella mielenkiintoisesti kirjoitettu! Olet kuvannut henkilöiden luonteita hyvin ja kertonut kirjan keskeiset tapahtumat!


  Jenna 7.B

  VastaaPoista