lauantai 26. lokakuuta 2013

Justin Richards; Tikittävä painajainen, 2005

Tikittävä painajainen kertoo Tohtorin ja Rosen aikamatkasta 1920-luvun Lontooseen. Eletään brittiläisen imperiumin loistokkaimpia vuosia, mutta sen pääkaupungissa liikkuu tuntematon tappaja, jonka metallinen ote kylvää kauhua kaduilla. He tutustuvat ensi töikseen salaseuraan, jonka jäsenet ovat toinen toistaan merkillisempiä. Parivaljakko saa selville että lähiaikoina Lontoon synkillä kaduilla on tapahtunut paljon kummallisia asioita. Tohtori ja Rose pääsevät kurkistamaan salaseuran naamioiden taakse, jolloin alkaa vahvasti näyttää siltä, etteivät he ole ainoita muukalaisia kaupungissa. Siitä alkaa suuri taistelu sitä vastaan, ettei Lontoo katoaisi kokonaan maailmankartalta.

Tikittävä painajainen kuuluu kaksi osaiseen kirjasarjaan, jonka ensimmäinen osa on ”Luolamies Lontoossa”. Molemmat kirjat ovat televisiosarjan pohjalta kirjoitettuja lisätarinoita, joten niitä ei ole nähtävissä televisiosta, sillä ne ovat julkaistu vain kirjoiksi. Doctor who on brittiläinen scifi-sarja ja se on myös pisimpään jatkunut scifi-sarja. Briteissä kirjoja on julkaistu muutamia, mutta suomessa niitä on julkaistu vain kaksi.

Kirjan päähenkilönä toimii Tohtori ja Rose on hänen matkakumppaninsa. He matkustavat ajassa ja avaruudessa Tohtorin aikakoneella, jonka nimi on Tardis. Se on pieni sininen poliisikoppi, joka osoittautuu sisältä päin valtavaksi siihen verrattuna miltä se ulkoapäin näyttää. Tohtori on myös viimeinen elossa oleva ajanherra, joka pystyy säätelemään tulevaisuuden ja menneisyyden tapahtumia. Myös aikaa ja avaruutta. On kuitenkin asioita joita hänkään ei pysty ratkaisemaan. Tohtori on monia satoja vuosia vanha mutta silti näyttää aivan kolmekymmentä vuotiaalta. Aina kun hän kuolee hän vain vaihtaa ulkonäköään, mutta muistot ja luonne pysyvät aina samana. Tässä kirjassa seikkailee yhdeksäs Tohtori. Rose on normaali englantilainen nuori tyttö 2000-luvulta, joka tapasin Tohtorin sattumalta ja joutui hänen seikkailuihinsa mukaan.

Tikittävä painajainen oli mielestäni todella hyvä kirja, koska olen suuri Doctor who-fani. Kirjan tapahtumat olivat jännittäviä ja oli helppoa uppoutua kirjaan mukaan. Näin päässäni kaikki tapahtumat, hahmot ja tapahtumapaikat kuin elokuvana, samalla kun luin. Välillä ei myös osannut arvata ollenkaan mitä seuraavaksi tapahtuisi. Minun mielestäni kirja oli hyvä ja kiinnostava alusta loppuun. Suosittelen kirjaa ainakin Doctor who-faneille tai siitä pitäville, sillä kirjaa on helpompi ja selvempi tajuta kun on katsonut televisiosarjaakin. Suositusiäksi laittaisin k-12, koska kirjassa on raakojakin kohtauksia ja televisiosarjakin on suositeltu yli 12-vuotialle.

Siiri 7B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti