maanantai 28. lokakuuta 2013

Salla Simukka: Punainen kuin veri (2013)

Punainen kuin veri aloittaa Lumikki Anderssonista kertovan kolmiosaisen trilleritrilogian. Kirjan päähenkilö on Tamperelainen lukiolaistyttö Lumikki, mutta toisin kuin hänen nimensä antaa ymmärtää hänen hiuksensa eivät olleet mustat, iho ei hohdellut valkoisena eikä huuletkaan olleet luonnostaan punaiset.
 
Ensimmäisten lukiokuukausien aikana Lumikki oli innostunut lukioelämästä, vaikka hänellä ei ollut ystäviä. Myöhemmin hän tutustui Tuukkaan, Elisaan ja Kasperiin. Mutta salasivatko Tuukka, Elisa ja Kasper jotakin Lumikilta?
 
Lumikki löytää 30 000€ koulun pimiöstä, missä hän jokapäiväiseen tapaansa istui. Lumikki päättää, ettei kerro asiasta kenellekkään. Pian rahat kuitenkin ovat poissa. Miksi pimiössä oli rahaa ja kuka ne oli vienyt?

Lumikki makaa melkein tajuttomana lumihangessa. On niin pimeää ettei hän näe. Hän kuulee vain lauseita, lauseita jotka satuttavat. Hän miettii kuka hänelle niin sanoisi. Anna-Sofia ja Vanessa. Lumikki tunnistaisi missä vain heidän hajuvesiensä tuoksut. Kiusaaminen oli kestänyt koko peruskoulun ajan. Joka vuosi otteet olivat muuttuneet kovemmiksi ja sanat satuttavammiksi. Lumikki ei tiennyt miksi tytöt olivat valinneet juuri hänet kohteekseen.

 Kirjassa käytetään paljon puhekieltä ja asioita kuvaillaan kirjassa tarkasti. Pidin kirjan juonesta, mutta kirja on kirjoitettu hieman sekavasti. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka osaavat tulkita tekstiä ja pitävät jännityskirjoista.

Roosa 8.b

1 kommentti:

  1. Tämäpä kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta. Kerroit tosi taitavasti kirjan tapahtumat. Pitääpä käydä lainaamaan tämä kirjastosta.

    jenni

    VastaaPoista