maanantai 7. lokakuuta 2013

Stephenie Meyer: Bree Tannerin lyhyt elämä (2010)

 Kirja kertoo tytöstä nimeltä Bree Tanner, joka on muutettu vampyyriksi ja Vampyyriarmeijasta, missä hän on. Armeija luotiin tuhoamaan Cullenien klaanin. Mutta he epäonnistuivat siinä. Cullenit onnistuivat tuhoamaan kaikki, paitsi Breen. Bree antautui heille ja Cullenit olivat ottamassa Breetä perheeseensä, mutta sitten tuli Volturit. Volturit eivät sallin, että Cullenit pitävät hänestä huolta. Vampyyrit loi Victoria Rileyn avustuksella.
  Kirjan päähenkilö on Bree. Diego on Breen hyvä ystävä. Bree on usein Fredin seurassa ja Fredillä on erityinen kyky muuttua näkymättömäksi. Riley johtaa vampyyriarmeijaa, Victoria on armeijan luoja. Muut vampyyriarmeijan jäsenet ja Twilightista tutut Bella, Edward, Esme, Carlisle, Jasper, Alic, Rosalie, Emmett ja Volturit ovat myös kirjassa.
  Kirja sijoittuu nykyaikaan. Tapahtumapaikka on Seattle. Rileyn talot, laiva, missä vampyyrit kävivät syömässä ja muut paikat missä he syövät. Kauppa, mihin Bree ja Diego murtautuu, taistelukenttä ja luola, missä Bree on Diegon kanssa piilossa auringonvaloa.
  Kirjan tyyli on fantasia. Kirjan kieli on aika lailla pelkkää kirjakieltä. Kirjassa kuvaillaan tunteet ja ajatukset hyvin.
  Kirja viestittää lukijalleen asioita, Culleneita vastustavien vampyyrejen puolelta. Bree kertoo kirjassa asioita omalta kannaltaan, ja niitä kuvaillaan erilailla, kuin Twilight Epäilyksessä. Kirjalla ei ole varsinaisesti mitään opetusta. ‘’Ei kannata olla toisen mieliin’’.
Kirja oli mielestäni hyvä. Siinä kerrottiin asioita, mitä Twilight Epäilys-kirjassa ei kerrota, eikä näytetä Epäilys-elokuvassa. Kirjan loppu oli kyllä hieman tyly. Kirjassa parhaita kohtia olivat alku- ja keskikohta. Kirja ei enään tuntunut niin mielenkiintoiselta, kun Diego ei palannutkaan, vaikka lupasi. Sillä Diego oli tapettu. Eikä Bree saanut tietää sitä, kuin vähän ennen kuolemaansa.
  Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vampyyreista ja Twilightista. Kirjassa kerrotaan asiat erilailla, kuin Twilightissa. Breen ajatuksien mukaan. Kannattaa lukea, jos pidät Twilightistä!
Johanna 8a.

5 kommenttia:

 1. Kirja on varmasti hyvä. Voisin lukea kirjan.

  VastaaPoista
 2. Hei! Olen itsekkin lukenut tämän kirjan ja mielestäni se oli hyvä. Kerroit hienosti kirjan tapahtumista. Olen itsekkin samaa mieltä siitä että kirja oli tyly ja raaka, mutta tunteet ja ajatukset olivat todella hyvin esitelty, kuten sanoit.

  VastaaPoista
 3. Kirja on mielenkiintoinen aika paljon Twilight muistuttava.

  VastaaPoista
 4. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta muistuttaa aika paljon Twilightia. Itse rakastan paljon Twilightia.

  VastaaPoista
 5. Voisin ehkä lukea tämän kirjan, kuulostaa mielenkiintoiselta..

  VastaaPoista