sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Virpi Saarinen - Jäälinnun sulka (2005)

Kirjan henkilöitä ovat: Aura, hänen äiti ja isä, Juri, ja hänen veli, Maamo, Laia, ja hänen heimonsa sekä susimies. Kirja kertoo yksinäisestä tytöstä nimeltä Aura ja tytöstä nimeltä Laia. Kirjassa kerrotaan kahdesta eri maailmasta, Auran maailmasta ja Laian maailmasta. Aura asuu normaalissa perheessä johon kuuluu hän itse ja hänen vanhemmat. Auran vanhemmilla on mökkejä joita he vuokraavat. Laia kuuluu usmaheinän heimoon. Siellä hän asuu majassa vanhan Maamo-tietäjän kanssa. Laian vanhemmat ovat kuolleet.

Aura tutustuu vuokralais-poikaan nimeltä Juri. Myöhemmin päivällä Aura lähtee metsään ja menee hänelle tärkeälle kivelle. Kun hän on istunut siinä vähän aikaa, hän kuulee askeleita. Ne kuuluvat Jurille, sille pitkätukkaiselle pojalle. Juri huomaa Auran ja hetken he ihmettelevät outoa kohtaamispaikkaa. Juri kertoo Auralle haluavansa nähdä käärmeen. Aura alkaa kertoa järvestä nimeltä Valanen, jossa hän on nähnyt käärmeitä. Juri haluaa, että Aura vie hänet sinne.

Seuraavana päivänä he lähtevät aikaisin aamulla. He kävelevät metsässä pitkän matkan ennen Valaselle saapumista. He pystyttävät teltan Valasen rannalle. Juri menee tutkimaan paikkaa tarkemmin, koska huomaa vastarannalla asutusta. Aura näkee kun Juri tappelee jonkun kanssa. Juri joutuu usmaheinän heimon vangiksi. Siitä alkaa suuri seikkailu toisessa maailmassa, joka näyttää jopa tuhansia vuosia vanhalta.

Virpi Saarisen kirjassa oli minäkertoja. Kertoja oli välillä Aura ja välillä Laia. Kirja ei kuitenkaan ollut sekava, vaikka siinä oli kaksi kertojaa. Kirja sijoittui välillä nykyaikaan ja välillä menneisyyteen.

Pidin kirjasta koska siinä oli kohtia jotka olivat hyvin kirjoitettu ja välillä tuntui kuin olisi itse ollut mukana tapahtumissa. Kirjassa oli 206 sivua ja se oli mielestäni sopivan pituinen. Kirjan kieli oli puhekieltä. Suosittelen kirjaa niille jotka pitävät fantasia-kirjoista.

Emilia 8B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti