torstai 24. lokakuuta 2013

L. M. Montgomery: Sara ja kultainen tie, 1913

”Sillä tiellä kuulimme aamutähtien laulun. Me juovuimme tuoksuvasta ilmasta, joka oli suloista kuin toukokuun usva; rikkauttamme olivat seitinohuet kuvitelmat ja sateenkaarta tavoittelevat toiveet…”
   
Kirja kertoo 15 -vuotiaasta Sara tytöstä ja hänen ystävistään. Lapset asuvat Prinssi Edwardin saarella, jossa he kokevat joka päivä jotakin uutta. Sara kirjassa toiselta nimeltään Tarinatyttö on jokseenkin ihailtava henkilö. Hän muistaa paljon tarinoita, joita hän kertoo ystävilleen. Hänen kertomistyylinsä on niin yksityiskohtainen, että tarinoihin on ihana ja helppo uppoutua. Saran ystäviä ovat mm. Cecily, Felix, Felicity, Dan, Sara Ray ja Peter.

Klassikkokirjasta löytyy sekä ihania että surullisia kohtauksia. Ihania kohtauksia ovat esim. Olivia –tädin häät ja Peterin isän palaaminen. Surullisia ovat taas Paddy –kissan kuolema ja Tarinatytön muuttaminen pois ystäviensä luota. Kirja sopii mielestäni sellaisille henkilöille, jotka lukevat mielellään sellaisia kirjoja, joissa on hyvin yksityiskohtainen kerronta. Tämä kirja on kuitenkin suomennettu vasta 2011, joten jotkut lauseet eivät olleet suomen kieltä nähneetkään. Itse pidin kirjasta kirjoitusvirheistä huolimatta, koska alkuperäisen kirjoittajan kerrontatapa on juuri minulla sopiva.

Sara ja kultainen tie on toinen osa kahdesta kirjasta. Ensimmäinen osa on nimeltään Sara, tarinatyttö ja suosittelen lukemaan sen kirjan ensin, jotta ymmärtäisi toista osaa paremmin. Itse luin ensin toisen osan ja olin ensimmäiset puolikirjaa aivan hukassa.
  
 Kerttu 7. a


3 kommenttia:

 1. Kirja vaikuttaa ihan mukavalta.:) Voisin joskus lukea mutta luettavaa on sen verran, että katsotaan sitten joskus myöhemmin.

  VastaaPoista
 2. hyvin kirjotettu. olet hyvin kertonut että mikkä ovat surullisia kohtauksia ja mikkä iloisia. aijon lukea ehkä kummakkin osat.

  Kiia 7.A

  VastaaPoista
 3. Hyvin kirjoitettu!

  Johanna 7A

  VastaaPoista