keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Päivi Lukkarila: Koitetaan kestää Nanna, 2007En tahdo, en halua, en uskalla, mitä teen, miksi minulle käy näin, en tahdo pois täältä! Näin ajattelee koitetaan kestää Nanna kirjan päähenkilö.

Kirja kertoo tytöstä nimeltä Nanna, 14 vuotta, joka muuttaa pois Tampereelta vetoisaan taloon tai mökkiin ja keskelle ei mitään, eli Pohjanmaan lakeuksille. Hänen elämänsä joutuu koetukselle! Hän jättää taakseen kaikki ystävänsä ja läheisensä.
Kirjassa päähenkilönä on Nanna ja mukana seikkailee äiti, veli ja äidin nais ystävä, joka saa aikaan draamaa ja vauhtia Nannan elämään, vaikka sitä Nannalle on jo tarpeeksi siunaantunut. Uusi elämä keskellä ei mitään, uudet ystävät, vinoilevat tytöt luokallaan, uudet naapurit ja tulevat lemmikit talon takapihan talliin. Muutama poikakin pyrähtää kuvioissa ja sekoittaa tämän kauniin ja vaaleahiuksisen tytön pään! Onneksi ystävyys säilyy Tiinaan kirjeiden ja sähköpostin avulla, niin Nanna purkaa ajatuksiaan vanhalle bestikselleen jonka elämää pyörittää myös eräs poika!

  Nanna muuttaa vanhaan taloon jossa ei ole juurikaan ole vielä mitään tavaroita, äiti järjestelee tavaroita paikoilleen intoa piukassa, mutta Nanna ja hänen veljensä murjottavat huoneissaan ja miettivät mitä tästäkin tulee. Nanna kirjoittaa ensin ystävälleen perinteisiä kirjeitä sillä netti ei vielä toimi. 

   Koulu alkaa ja tapaa uusia ihmisiä, jotka eivät kaikki ole ihan Nannan makuun ja ihmiset olivat hyvin erilaisia kuin Tampereella. Pian Nannan elämä alkaa jotenkin jo luistamaan ja ystävä suhteet kehittymään. Nannalle tulee Hevonen nimeltä Deisi talliinsa takapihalle ja alkaa huolehtimaan hänestä ja kouluttamaan hieman.  
Nannan elämään astuu myös poika, Juho jonka kanssa tulee vaikeuksia ja onnistumisia, he tapailevat, totuttavat Deisiä, riitelevät ja tappelevat, pitävät hauska ja Juho kamppailee kahden naisen välissä, Nannan ja Annin ja sitä myöten ihastuvat ja ehkä myös rakastuvat… 

  Kirja on Siskodisko sarjaa jossa on monia tämän tapaisia kirjoja mutta eri kirjoittajilta ja hieman erityylisiä ja eri aiheita. Tälle kirjalle tuli jo jatko-osakin joka oli myös todella hyvä, eli ”Tyttöystävätesti”, suosittelen senkn lukemaan tämän jälkeen.
Kirjailija on Tampereelta, Päivi Lukkarila ja tämä on hänen ensi teoksensa, hän on myös viestintäkouluttaja sekä esiintymistaidon opettaja.

 Kaiken lopun saat selville kun luet tämän kirjan! Kirja oli mielestäni todella hyvä ja ihana, koska kirjoitus oli selkeää ja hauskaa, kappaleet olivat lyhyitä ja ne olit ns. sähköpostiviestejä ystävälleen Tiinalle, joissa kertoi päivistään ja elämästään uudessa ympäristössä.

Tämä oli lukukokemuksena todella hyvä ja se nousi suosikki kirjakseni.  Sain kirjan joululahjaksi joskus ja luin sen heti! Ihan mahtava kirja, suosittelen kirjaa ja kirjan takana lukee että tarkoitettu yli 12-vuotiaille.

-         Fanni 7A

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti