lauantai 26. lokakuuta 2013

Merja jalo: Nummelan ponitalli: Rohkeuskoe, 2011

Kirja kertoo Penasta ja Jennistä, jotka omistavat Nummelan ponitallin, Pena saa hullun idean ja päättää viedä kaksi leiriläistä rohkeuskokeeseen Mustalle vuorelle, joka vaikeakulkuinen ja vaarallinen. Vuoren valloitus on rauhallista ja keskittymiskykyistä puuhaa eikä pojilla ole näitä ominaisuuksia. Jenni päättää ystävien kanssa lähteä poikien perään ja hänen pahimmat aavistukset heräävät eloon, kun ratsastusretki muutttuu äkkiä hengenvaaralliseksi. Häirikköpoikien nuotio sytyttää kulon ja koko Mustavuoren metsä on tulessa ja retkeläiset ovat vastakkain kuolemaan kanssa.

Päähenkilönä toimii Kikka, joka on hullun kurinen ja ihastunut menestyvään Repeen. Repellä on menestyvä hevonen nimeltä Kafka, joka lähtee rohkeuskokeeseen ja Kikka ja Repe ovat Kafkan selässä Kuolonvirtaan asti. Jenni, Pena, Hannu ja Kari ovat sivuhenkilöitä. Kikka ja Repe lähtevät etsimään eksyneitä poikia ja Kikkan tunteet heräävät. Kikka on minun mielestä hauska, uhkarohkea ja operaation aivot.

Kirja alkaa ratsastustunnilta, kuumalta, hikiseltä ja pelokkaalta. Jonne ilmestyy eläinlääkäri, joka ehdottaa Mustavuoren valloitusta, ja matkaan vaan Jennin ehdotuksista huolimatta. Kirja oli aika mielenkiintoinen ja jännittävä ja liian lyhyt minun mielestäni juoni jäi kesken. Kirja herätti oikeita pelontunteita ja hauskuutta.

Pidin jännistä kohdista ja perustelut: jännittävät kohdat tuntuivat luissa asti ja itku tuli herkästi.
Suosittelen kirjaa hepoista kiinnostuneille ja Nummelan ponitalli seuraajille. Tämän kirja on lyhyt ja ytimekäs ja näitä sara kirjoja on monta

Miina-Reetta 7b

2 kommenttia:

  1. Näitä saa sarjakirjoja ja niitä. On monta

    VastaaPoista
  2. Hyvin kirjoitettu teksti olet hyvin kertonut kirjasta

    Kiia 7.A

    VastaaPoista