keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Suzanne Collins, Nälkäpeli 2 Vihan liekit. Ilmestymisvuosi: 2009


Kirja kertoo Katniksen elämästä ja sen vaikeuksista Nälkäpelin voiton jälkeen. Peeta, Gale, Haymitch, Katnissin perhe ja valmistelutiimi ovat myös mukana kirjassa.
 Peeta ja Katniss ovat lähdössä voittajakiertueelleen, mutta ennen sitä presidentti Snow tekee yllättävän vierailun Katnissin kotiin ja kertoo että hänen marjatemppunsa on yllyttänyt kapinoita eri puolilla Panemia. Presidentti sanoo, että jos Katniss ei onnistu voittajakiertueellaan uskottelemaan ihmisille, että teki tempun vain rakkauden takia, voi tapahtua jotain… Voittajakiertueen aikana tapahtuu kaikenlaista, kuten että Peeta kosii Katnissia, pari ihmistä ammutaan ja kiertueen jälkeenkin tapahtuu ihania ja hirveitäkin asioita. Koska Nälkäpeli, jonka Peeta ja Katniss voittivat, oli 75. sen jälkeen ``juhlittiin`` myös neljännesjuhlaa, joka järjestetään aina 25 vuoden välein. Tässä neljännesjuhlassa jokaiselta vyöhykkeeltä valittiin kaksi voittajaa nais- ja miespuolinen uudelleen Nälkäpeliin. Voit jo varmaan arvata kenet arvottiin Vyöhykkeeltä 12….
Vihan liekit on fantasia- ja jännitysromaani. Kirjassa kuvaillaan ja kerrotaan monipuolisesti ja kiinnostavasti tarinan kulusta.
Olen lukenut jo aikaisemmankin Nälkäpelin ja suosittelen, että luet ensimmäisen Nälkäpelin ennen tätä, vaikka olisit nähnyt elokuvan, koska silloin tarina on paljon selvempi. Kirja oli hyvä, kiinnostava, mielenkiintoinen ja jännittävä. Minusta areenasta olisi voinut kertoa hieman selvemmin, että siitä olisi saanut paremman kuvan. Jotkin kohdat joutui lukemaan uudelleen, koska joskus tapahtumista kerrottiin liian vaikeasti. Mutta muuten todella hyvä kirja.
Suosittelen kirjaa fantasiakirjoista pitäville, ja niille joita ei haittaa jos kirjassa ei ole paljoa huumoria, koska Nälkäpeliä ei ole huumorilla maustettu.                                                                    Kaisa 7a

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti