torstai 31. lokakuuta 2013

Jari Mäkipää: Etsiväkerho Hurrikaani ja mysteeri Lontoossa, 2011Kirja on nuorten jännitys kirja

Kirja kertoo Pihlajakylän koulun 6 luokkalaisista, jotka matkustavat Lontooseen luokkaretkelle. Päähenkilöt ovat punatukkainen Jenni Karhunen ja hänen veljensä Jesse Karhunen, jolla on vaaleat lyhyet hiukset, ruskea kiharahiuksinen Karoliina Strömberg ja piikkitukkainen Matias Aura. Sivuhenkilöitä ovat mm. Atte Viima, Magrit Haapaniemi, Heimo Haulisto, Rebekka Glow ja Varpu Miller.

Jenni riitelee melkein koko ajan veljensä Jessen kanssa. Karoliina on Jennin paras kaveri ja Matias on taas Jessen paras kaveri. Heitä neljää yhdistää salaisuus, nimittäin etsiväkerho Hurrikaani.

Aamulla Jenni ei ole halukas lähtemään luokkaretkelle, koska hän ei osaa puhua englantia kunnolla. Pihlajakylän koulun pihan täytti jännittynyt pulina, kaikki odottivat jännittyneinä, koska lähdettäisiin kauan odotetulle luokkaretkelle Lontooseen. Kun he pääsivät perille, kaikki näytti suurelta ja mahtavalta. seuraavana päivänä he kaikki oppilaat oli kutsuttu Varpu Millerin luokse syömään. Päästyään perille kartanoon Varpu halusi näyttää heille aarrehuoneensa. Kaikkein arvokkain asia mikä siellä on, oli kultainen laama. Kun kaikki olivat Päässeet ruuan ääreen hovimestari Torsti tuli juosten kuiskaamaan Varvun korvaan, että laama oli varastettu. Siinä samassa Jenni, Jesse, Matias ja Karoliina tiesivät, että nyt tarvittaisiin etsiväkerho Hurrikaania. Juttua selvittäessään Hurrikaanilaiset joutuvat mitä kummalisiin paikkoihin ympäri Lontoota. He joutuvat tavarataloihin, toiseen hotelliin ja jopa öisen Thames joen varrelle, jossa he tapaavat tutun ihmisen, joka kalvaa etsiväkerholaisten mieltä heidän menneisyydestään. 

Julia 7A

2 kommenttia: