tiistai 22. lokakuuta 2013

J.R.R. Tolkien: Hobitti: sinne ja takaisin (1985)

Se kertoo siitä kun Bilbo Reppuli lähtee seikkailulle kääpiö joukon kanssa.  Ja velho Gandalffin ottamaan takaisin kääpiö valta kunnan Ereborin jonka Smaug niminen lohikäärme otti valtaansa.

Kirjan henkilöt ovat Bilbo Reppuli, Gandalf Harmaa, Thorin Tammikilpi, Radagast Ruskea, Bifur, Bofur, Oin, Gloin, Bombur, Fili, Kili, Dori, Dwalin, Balin, Ori.

Bilbo ja Gandalf esiintyvät myös Taru Sormusten Herrasta- elokuvissa ja kirjassa. Hobitti on mukavuudenhaluinen ja laiska, mutta hän silti seikkaili nuorenpana.  Gandalf on vanha velho, joka auttaa seikkailussa kääpiöitä . Kääpiöt  ovat lyhyitä, mutta he ovat hyviä taistelussa. Thorin on kääpiöiden johtaja, koska hän on varastetun kaupungin kuninkaan poika. He tappavat paljon  peikkoja matkansa aikana.

Kirja sijoittuu aikaan jolloin ei ollut mitään nykyaikaan sijoittuvaa. Ja siihen aikaan oli haltijoita, peikkoja, lohikäärmeitä, hobitteja, kääpiöitä ja velhoja.  Paikka on niiden oma luoma maa jota kutsutaan keskimaaksi.


Kirjan voi luokitella fantasia/seikkailu kirjaksi kirja kuvaillaan seikkailuun keskimaassa ja fantasiallisiin olentoihin

Jami, 8A

2 kommenttia:

  1. olen itse sitä mieltä että taru sormusten herrasta on parempi kuin itse Hbitti sarja.miksi?koska se oli hobitin perusta ja kuka voisi unohtaa kolmikkoa Aragorn,Legolas ja kimli? ah voi muistoja. T:tomi

    VastaaPoista
  2. Olen itse katsonut elokuvat kyseisestä kirjasta, mutta nyt kun luin tämän vinkin tulen vielä varmasti lukemaan sen jonain päivänä. Kirjoituksesi oli mielenkiintoinen ja se mitä kirjoitit oli kiinnostavaa tietoa tästä kirjasta.

    VastaaPoista