lauantai 26. lokakuuta 2013

Harri Istvan Mäki: Zen Zero , 2008

Kirja kertoo pojasta nimeltä Zen Zero, joka muuttaa helsingistä kyläkoskelle. Kirjan päähenkilöitä ovat Zenin vanhemmat, Tero, Mathias, koulun opettajat ja muita Zenin kavereita.

Zen ja hänen perheensä ovat juuri muuttaneet kyläkoskelle ja Zen on menossa uuteen kouluun. Zen tutustuu siellä uusiin ihmisiin ja joutuu heti opettajien silmätikuksi ja usein muihinkin vaikeuksiin. Lukemalla kirjan saat tietää muista Zenin ja koko kyläkosken vaikeuksista.

Kirja sijoittuu kyläkoskelle ja päiväsaikaan. Kirjan tyyppi on seikkailu. Kirjan henkilöt puhuvat suurimmilta osin puhekieltä. Kirjalla ei varsinaista opetusta ole.

Kirja oli mielestäni hyvin mielenkiintoinen eikä siihen heti kyllästynyt. Kirjassa pidin siitä ettei siihen kyllästynyt mutten pitänyt siitä että kirja oli liian yliluonnollinen. Suosittelen kirjaa 8-11 vuotiaille, koska se sopii heidän ikäisten ajatusmaailmaan.

Pekka, 8B


2 kommenttia:

  1. Minusta arvostelu oli hyvä. Kuinka pitkä kirja oli? Kun luin tekstisi jäin miettimään mitä seurauksia vaikeuksista seurasi.

    VastaaPoista
  2. Mielestäni tässä tekstissä oli kerrottu hyvin ja siitä ketä siinä on mukana ja millaisille tai kelle kirja sopii.

    VastaaPoista